Forside
>
Blogg
>
Fersk fisk eller latté
2017

Fersk fisk eller latté

For 18000 kr i året får du en halvliter varm melk med kaffesmak hver dag, eller tre middager med fersk fisk i uka.

Gå inn

Stå ikke utenfor og frys. Åtte av ti fiskekunder spør om det samme som meg, og kanskje deg. Hvordan tilbereder jeg fisken, og hva skal jeg ha til? Hver eneste dag henter vi opp sjømat i verdensklasse her i Norge. Da kan ikke manglende kunnskap om tilberedning være det som hindrer oss i å bringe råvaren inn på kjøkkenet. Da må vi dele kunnskap. Og vi må øve oss på å bli gode på å tilberede fisken.  

Få kunnskap av Fredrik

Kunnskap får du av de som kan fisk. I spesialbutikker eller på matbutikken med ferskvaredisk. For å bli en god fiskehandler kreves årelang trening i skjæring av fisk. På Fiskeriet på Youngstorget kan du hente kunnskapen hos Fredrik. Fiskeriet tilbyr mellom 15-20 forskjellige ferske fiskeslag pluss skalldyr hver eneste dag. For at du og jeg skal nyte godt av havets vilt, må vi tørre å tilberede det vi ikke kan.

Øv deg på det du ikke kan

Prøv ovnsbakt lysing med fennikel, skinnstekt torsk med ertepuré, rødspette med coleslaw eller kjøp med deg fersk hyse og lag dine egne fiskekaker. Du kommer ikke til å angre.

Vi spiser mindre fersk fisk

Fra januar 2016 og til januar 2017 spiste du og jeg 19% mindre fersk fisk enn året før. Samtidig har det aldri blitt solgt mer varm melk med kaffesmak i pappkrus i Norge.

Varm melk er for kalver ;-).

PS: Stikker du innom Fiskeriet, kjøp også med deg skagensalaten de lager. På ferskt brød, himmelsk!

Relatert innhold

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Få Heimkunnskap i innboksen. Skriv inn din e-post adresse så sender vi deg tips om råvarer og tilberedning.

Takk! Du er nå meldt på vår nyhetsbrevliste.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!