Forside
>
Blogg
>
Gratis
2017

Gratis

Du kan kjøpe dem i tablettform, og som importert mersalg ved kassa på matbutikken hele året. Eller du kan plukke så mye du vil i skogen - helt gratis.

Økologiske og stappfulle av antioksidanter, råtner 96% av all blåbær på lyng i løpet av sesongen. Sesongen er fra juli til august. Er høsten mild kan du høste blåbær helt ut i september, men de kan fort bli litt tamme i smaken jo lenger du strekker sesongen.

Kjedelig

Mange synes det er kjedelig å plukke bær. Jeg også. I tillegg er det så mye etterarbeid. Rensing, sylting og safting og alt det der. Jeg kan ikke hjelpe deg med plukkingen, men etterarbeidet kan jeg tipse deg om.

Blåbærrenser

I fjor fikk jeg tips om en blåbærrenser. Skulle visstnok rense en full vaskebøtte med bær på 10 minutter, med hjelp fra støvsugeren. For godt til å være sant, tenkte jeg. Men, jeg ringte Felleskjøpet, joda de hadde et par sånne på lager, 299 kr. Etter en dag i skogen og full bøtte blåbær koblet jeg til støvsugeren. Utrolig! Bladene føyk inn i støvsugeren og rensede blåbær ned i bøtta. Flagget ble heist i “Lykkliga gatan” og naboene fikk også tid til overs.  

Jeg fryser ned hele bær i porsjonsposer. Akkurat passe mengde til en smoothie på morgenen eller til nyrørt blåbærsyltetøy.

Ha en fin tur i skogen!

Relatert innhold

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Heimkunnskap deler ærlige og usminkede historier om bonden dag for dag, uke for uke i Takk for Maten!

Tusen takk. Sammen skal vi øke bondens lønnsomhet.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!