Forside
>
Blogg
>
Heimkunnskap har skinka si på hotell
2017

Heimkunnskap har skinka si på hotell

I oktober sjekker skinka vår inn på hotell med fullpensjon. Der vil skinka vår henge til vi finner det for godt å sjekke den ut.

Skinka vår går fritt hele sommeren. I 1000 meters høyde, og med utsikt til Jotunheimen, utvikler fjellgrisen store muskler av mye mosjon. De vokser sakte, og spiser godt. På beite spiser grisene gress, vier, einer og lyng. For å produsere kjøtt av høy kvalitet, får grisene i tillegg spesialtilpasset fôr.

Verdens første skinkehotell

Etter slakting i oktober, sjekker skinka vår inn sammen med hundrevis av andre på verdens første skinkehotell i Valdres. Hotellet, eller spekehuset er på 112 kvadratmeter med takhøyde på fire meter. I 1000 meters høyde henger skinkene i ren, tørr og kald fjelluft. Fire årstider skaper karakter og struktur til skinkene.

Innovativ idè

Ragnhild og Knut driver Fjellgris fra Valdres. Idéen om hotellet kom etter at flere kunder etterspurte spekeskinker, men ikke hadde egnet plass å henge dem. Kontakten mellom produsent og forbruker øker. Du og jeg vil vite hvor maten vår kommer fra. Det skaper muligheter for bonden eller produsenten. 

Forutsigbarhet for bonden

Hotelldriften på Stølsvidda er innovativ. Vi som kunder betaler for skinka ved innsjekking. Fjellgrisbonden salter, og henger opp skinkene. Risikoen fordeles mellom produsent og forbruker. Bonden får økonomisk forutsigbarhet, og vi som kunder er trygge på kvaliteten.

Her vil du at maten din kommer fra!

Relatert innhold

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Få Heimkunnskap i innboksen. Skriv inn din e-post adresse så sender vi deg tips om råvarer og tilberedning.

Takk! Du er nå meldt på vår nyhetsbrevliste.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!