Forside
>
Blogg
>
Iskalde ingredienser
2017

Iskalde ingredienser

Hjemmelagde fiskekaker smaker himmelsk. Hemmeligheten bak er å starte med iskalde ingredienser. Hvorfor ville jeg vite. Jeg ringte Magne på Fiskcentralen.

Hallå sjefen
Er'e frøkna, svarte'n

Hvorfor må ingrediensene i fiskekaker være iskalde?
Ellers sprekker farsen, svarte Magne

Hva er grunnen til det?
Fettet eller omega-3 i fisken begynner å smelte ved for høy temperatur. Har du romtemperert fisk vil kjøkkenmaskinen i tillegg tilføre varme ved omdreining. Når du da sper med kald melk vil farsen skille seg. Under steking vil fiskekakene falle fra hverandre og bli rå inni

Hvilken fisk kan jeg bruke til fiskekaker?
Hyse, lange eller lysing. Start med fisken i kjøkkenmaskinen med eltekrok. Ha i salt for å binde farsen. Deretter egg, spe med halvparten av melken, potetsmel eller kalde poteter. Har du litt gammelt brød kan du bruke det i stedet. Poteter og brød binder også farsen godt. Løk, gressløk eller andre urter gir god smak

Og husk, avsluttet Magne, fiskekaker er "slow food". Kalde ingredienser, god tid og lav hastighet på eltingen.

Her vil du at maten din kommer fra!

Relatert innhold

Få Heimkunnskap i innboksen. Skriv inn din e-post adresse så sender vi deg tips om råvarer og tilberedning.

Takk! Du er nå meldt på vår nyhetsbrevliste.
Obs! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen. Takk!