arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Heimkunnskap har skinka si på hotell

I oktober sjekker skinka vår inn på hotell med fullpensjon. Der vil skinka vår henge til vi finner det for godt å sjekke den ut. Skinka vår går fritt hele sommeren. I 1000 meters høyde, og med utsikt til Jotunheimen, utvikler fjellgrisen store muskler av mye mosjon. De vokser sakte, og spiser godt. På beite spiser grisene gress, vier, einer og lyng. For å produsere kjøtt av høy kvalitet, får grisene i tillegg spesialtilpasset fôr. 

Mariann Tveter
Glødende engasjert i norsk mat, norsk matproduksjon og bonden som produserer maten vår.

Verdens første skinkehotell

Etter slakting i oktober, sjekker skinka vår inn sammen med hundrevis av andre på verdens første skinkehotell i Valdres. Hotellet, eller spekehuset er på 112 kvadratmeter med takhøyde på fire meter. I 1000 meters høyde henger skinkene i ren, tørr og kald fjelluft. Fire årstider skaper karakter og struktur til skinkene.

Innovativ idè

Ragnhild og Knut driver Fjellgris fra Valdres. Idéen om hotellet kom etter at flere kunder etterspurte spekeskinker, men ikke hadde egnet plass å henge dem. Kontakten mellom produsent og forbruker øker. Du og jeg vil vite hvor maten vår kommer fra. Det skaper muligheter for bonden eller produsenten.

Forutsigbarhet for bonden

Hotelldriften på Stølsvidda er innovativ. Vi som kunder betaler for skinka ved innsjekking. Fjellgrisbonden salter, og henger opp skinkene. Risikoen fordeles mellom produsent og forbruker. Bonden får økonomisk forutsigbarhet, og vi som kunder er trygge på kvaliteten. 

Her vil du at maten din kommer fra!

translation missing: no.cart.general.title