
Appelsindessert
2 personer
Ingredienser
Appelsindessert
3 - 4 appelsiner
1 dl rørsukker
1 lime
1 sitron
Rekkefølge
- Lag lime- og sitronsukker
- Skrell appelsiner og del i skiver
Fremgangsmåte
Lime- og sitronsukker
Vask og tørk lime og sitron. Riv det ytterste skallet med et fint rivjern rett i bollen med sukker. Pass på så du ikke får med det hvite. Det smaker ikke godt. Rør sukker og skall sammen. Sukkeret kan klumpe seg på grunn av fuktigheten i skallet. Når alt er tørt er det enkelt å røre ut klumpene. Lager du sukkeret i større mengde kan det oppbevares på glass.
Appelsiner
Skrell appelsinene med kniv helt inn i kjøttet. Del de skrelte appelsinene i skiver. Legg utover et fat og strø lime- og sitronsukker over. Denne desserten er aller best i vintersesongen når de røde appelsinene også er i sesong.
God dessert!