
Asparges
2 personer Asparges
Ingredienser
Asparges og skinke
1 bunt asparges grønne/hvite
8 skiver god spekeskinke
Ramsløkdressing
1 eggeplomme
1/2 ts dijonsennep
1 ss sitronsaft
1 dl jordnøttolje
30 g nyrevet pamesanost
2 ss vann
Nykvernet pepper
2 ss finhakket ramsløk
Rekkefølge
- Klargjør asparges
- Legg opp skinke
- Lag dressingen
Fremgangsmåte
Asparges
Om du bruker hvite eller grønne asparges er fritt valg, og en smakssak. Velger du hvite skjærer du av den nederste delen og skreller den hele veien. De grønne kuttes nederst, men ikke like mye. Skrell den nederste delen hvis de er store. Kok aspargesen i noen minutter, til de er møre. Koketiden kommer an på størrelsen og de hvite må koke litt lenger enn de grønne. Har skinken liggende litt ute i romtemperatur blir den lettere å ta fra hverandre.
Dressing
Lag dressing ved å ha eggeplomme, sennep og sitronsaft i en bolle og visp alt sammen til en glatt røre. Visp deretter oljen langsomt inn til alt er godt blandet. Rør inn litt vann for en løsere konsistens. Til slutt vender du inn den finhakkede ramsløken og parmesanosten. Server gjerne med godt brød til.
Godt måltid!