arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Asparges

Asparges

  2 personer  Asparges



Ingredienser

Asparges og skinke

1 bunt asparges grønne/hvite

8 skiver god spekeskinke

Ramsløkdressing

1 eggeplomme

1/2 ts dijonsennep

1 ss sitronsaft

1 dl jordnøttolje

30 g nyrevet pamesanost

2 ss vann

Nykvernet pepper

2 ss finhakket ramsløk


Rekkefølge

  1. Klargjør asparges
  2. Legg opp skinke
  3. Lag dressingen

Fremgangsmåte

Asparges

Om du bruker hvite eller grønne asparges er fritt valg, og en smakssak. Velger du hvite skjærer du av den nederste delen og skreller den hele veien. De grønne kuttes nederst, men ikke like mye. Skrell den nederste delen hvis de er store. Kok aspargesen i noen minutter, til de er møre. Koketiden kommer an på størrelsen og de hvite må koke litt lenger enn de grønne. Har skinken liggende litt ute i romtemperatur blir den lettere å ta fra hverandre.

Dressing

Lag dressing ved å ha eggeplomme, sennep og sitronsaft i en bolle og visp alt sammen til en glatt røre. Visp deretter oljen langsomt inn til alt er godt blandet. Rør inn litt vann for en løsere konsistens. Til slutt vender du inn den finhakkede ramsløken og parmesanosten. Server gjerne med godt brød til.

Godt måltid!

translation missing: no.cart.general.title