arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Oppskrifter

Aspargessuppe

Aspargessuppe

av Mariann Tveter

3 måneder siden


Ingredienser

2 personer

Aspargessuppe 

  • 500 g asparges, grønn eller hvit
  • 1 løk
  • 2 ss smør
  • 4 dl kylling- eller grønnsakskraft
  • 1 dl matfløte
  • Salt og nykvernet pepper
  • Litt sitronsaft

Tilbehør

  • 2 skiver sprøstekt spekeskinke eller bacon
  • 2 ts ramsløkpesto
  • Godt brød

Ramsløkpesto

  • Ramsløk eller en annen urt 
  • 2 dl olje 
  • En neve pinjekjerner - ristede 
  • 50 g parmesan 
  • Salt og pepper

Rekkefølge

Lag suppe

Lag pesto

Stek skinke

Fremgangsmåte

Aspargessuppe

Skjær av 1 cm nederst på aspargesen. Bruker du hvit asparges bør hele skrelles. Kutt resten i småbiter og grovhakk løken. La asparges og løk surre litt i smøret, ikke la det bli brunt. Tilsett kraft og matfløte. Kok opp og la det småkoke til aspargesen er mør, ca 15 minutter. Bruk en hurtigmikser og kjør suppen glatt og jevn. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

Stekt skinke

Legg spekeskinke på bakepapir og stek i ovnen på 160 grader i ca 6 - 8 minutter.

Ramsløkpesto

Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne. Bland alle ingredienser utenom olje i blenderen. Spe med olje. Litt av gangen. Smak til med alt og pepper.

Server med godt brød til!

Godt måltid!

translation missing: no.cart.general.title