arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Biff

Biff

  2 personer     StorfeIngredienser

Biff av ytrefilet

2 biffer à ca 150g

Olje

Salt og pepper

Pommes frites

Kokefaste poteter

Frityrolje

Salt og pepper

Tilbehør

200 g sopp

1 bifftomat

Rekkefølge

  1. Start med potetene, det beste er å bruke lang tid på dette
  2. Ta biffen ut av kjøleskapet
  3. Stek sopp
  4. Stek biff og tomater

Fremgangsmåte

Biff og tomat

Husk å ta ut biffen og la den ligge på benken et par timer før du skal steke det. Den bli jevnere stekt om den er romtemperert. 

Ha litt rapsolje og smør i pannen og stek kjøttet på god varme til det får en fin brunfarge, ca 2-3 minutter på hver side. Legg det deretter i en forvarmet stekeovn, ca 140 grader og la det ettersteke i noen minutter. Tiden kommer selvfølgelig an på tykkelsen på kjøttet. Bruker du steketermometer, se kjernetemperatur under. Ta kjøttet ut og la det hvile. Bifftomaten deler du i to og lar den steke sammen med kjøttet.

 Rå: 52 - 56 grader. Medium: 58 - 64 grader. Godt stekt: 66 - 68 grader.

Stekt sopp

Børst soppen fri for eventuelt jord, del den i mindre biter og stek den i tørr panne til vannet har sluppet og kokt inn. Tilsett litt smør og stek soppen til den blir gylden og fin. Smak til med salt og pepper.

Pommes frites

Skrell potetene og del dem i staver. Det gjør ikke noe om ikke størrelsen blir helt lik. Skyll ut stivelsen av potetene, la de stå under rennende vann til vannet blir klart. Kok potetene med salt til de nesten er møre og ta dem opp av vannet med en hullsleiv. Avkjøles. Varm opp frityroljen til ca 130 grader og stek potetene til de så vidt begynner å få farge. Ta opp potetene med hullsleiv og la dem renne av seg igjen. La de så avkjøles en gang til for du på nytt varmer opp oljen. Denne gang til 190 grader. Stek potetene til de blir gyldne og sprø. Ta de opp og la renne av seg på kjøkkenpapir. Dryss over salt.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title