arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Biff stroganoff

Biff stroganoff

  2 personer  StorfeIngredienser

Biff stroganoff

300 g oksefilet

1 ss paprikapulver

1 gul løk

100 g sopp

1 ss tomatpuré

2 dl kraft

2 dl fløte eller crème fraîche

1 ss mør

Rapsolje

Salt og pepper

Bladpersille

Tilbehør

Ris, potetmos eller godt brød


Rekkefølge

  1. Skjær kjøttet i strimler
  2. Del sopp og løk
  3. Sett over risen
  4. Lag gryten

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i strimler på ca 1x5 cm og krydre med paprika og pepper. Ha olje i en stekepanne og stek kjøttet på ganske god varme, kjøttet skal bli raskt brunt. Legg det så over i en gryte. Ha smør i pannen og stek løken. Ha i tomatpuré og la det steke med et par minutter. Rør rundt hele tiden så det ikke brenner seg. Tilsett kraft og fløte/crème fraîche og kok sausen sammen før du slår det over i gryten. 

Del soppen og stek den for seg. Gi gryten et oppkok og juster eventuelt konsistensen på sausen. Er sausen for tynn kan du jevne den med litt maizenamel utrørt i vann. Ha i soppen til slutt og smak til med salt og pepper. Strø over finhakket bladpersille før servering. 

Server med kokt ris til, potetmos eller godt brød.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title