arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Blåskjell i kokosmelk

Blåskjell

  2 personer  BlåskjellIngredienser

Blåskjell

1 kg blåskjell (1 nett)

2 ss olivenolje

1 sjalottløk

2 hvitløksbåter

2 dl hvitvin

2 dl vann

Saft fra 1 sitron

Pommes frites

Kokefaste poteter 

Frityrolje Salt og pepper

Estragonaioli

1 egg

1 ts dijon sennep

1 ts hvitvinseddik

2 dl smaksnøytral olje

1 hvitløksfedd

1 ss finhakket estragon 

Litt sitronsaft

Rekkefølge

  1. Lag pommes frites
  2. Damp blåskjell
  3. Lag estragonaioli

Fremgangsmåte

Pommes frites

Skrell potetene og del dem i staver. Det gjør ikke noe om størrelsen ikke blir helt lik. Skyll ut stivelsen av potetene ved å la de stå under rennende vann til vannet blir klart. Kok potetene med salt til de nesten er møre og ta dem opp av vannet med en hullsleiv. Avkjøles. Varm opp frityroljen til ca 130 grader og stek potetene til de så vidt begynner å få farge. Ta opp potetene med hullsleiv og la dem renne av seg igjen på et kjøkkenpapir. La de så avkjøles en gang til før du på nytt varmer opp oljen. Denne gang til 190 grader. Stek potetene til de blir gyldne og sprø. Ta de opp og la renne av seg på kjøkkenpapir. Dryss over salt.

Blåskjell

Blåskjellene vaskes og skrubbes i kaldt vann. Fjern tråden. Kast alle skjell som er ødelagte eller ikke lukker seg. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm oljen i en gryte på middels varme og surr sjalottløk og hvitløk. La surre uten å bli brunt. Tilsett hvitvin og vann og la det koke inn. Legg i blåskjellene og kok opp, de er ferdige når de åpner seg (ca 5 min.). Skvis over sitronen.

Estragonaioli

Pisk sammen egg, sennep, eddik og finhakket hvitløk. Spe med olje til tykk konsistens. Smak til med sitronsaft og finhakket estragon.

Godt middag!

translation missing: no.cart.general.title