
Blåskjell i kokosmelk
2 personer Blåskjell
Ingredienser
Blåskjell
1 kg blåskjell
4 ss olivenolje
2 sjalottløk
4 hvitløksbåter
1 chili
1 bit ingefær
Saft fra 1 lime
1 boks kokosmelk
5 lime blader
Pepper
1 ts gurkemeie
3 ss hakket koriander
Tilbehør
Godt brød
Rekkefølge
- Vask og skrubb blåskjellene
- Lag sausen
- Kok blåskjellene
Fremgangsmåte
Blåskjellene vaskes og skrubbes i kaldt vann. Fjern tråden. Kast alle skjell som er ødelagte eller ikke lukker seg.
Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Varm oljen i en gryte på middels varme og surr de finhakkede grønnsakene sammen med gurkemeie. La surre uten å bli brunt og tilsett kokosmelk og limeblader. Legg i blåskjellene og kok opp, de er ferdige når de åpner seg (ca 5 min.). Skvis over lime og dryss med finhakket koriander.
Serveres med godt brød.
Godt middag!