arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Blåskjell i kokosmelk

Blåskjell i kokosmelk

  2 personer  Blåskjell



Ingredienser

Blåskjell

1 kg blåskjell

4 ss olivenolje

2 sjalottløk

4 hvitløksbåter

1 chili

1 bit ingefær

Saft fra 1 lime

1 boks kokosmelk

5 lime blader

Pepper

1 ts gurkemeie

3 ss hakket koriander

Tilbehør

Godt brød


Rekkefølge

  1. Vask og skrubb blåskjellene
  2. Lag sausen
  3. Kok blåskjellene

Fremgangsmåte

Blåskjellene vaskes og skrubbes i kaldt vann. Fjern tråden. Kast alle skjell som er ødelagte eller ikke lukker seg. 

Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Varm oljen i en gryte på middels varme og surr de finhakkede grønnsakene sammen med gurkemeie. La surre uten å bli brunt og tilsett kokosmelk og limeblader. Legg i blåskjellene og kok opp, de er ferdige når de åpner seg (ca 5 min.). Skvis over lime og dryss med finhakket koriander.

Serveres med godt brød.

Godt middag!

translation missing: no.cart.general.title