arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Blåskjell og jordskokksuppe

Blåskjell og jordskokksuppe

  2 personer  BlåskjellIngredienser

Suppe

1 nett med blåskjell

6 jordskokker

2 dl melk

1 dl matfløte

1 hvitløksbåt

1 sjalottløk

1/2 chili

2 ss olje

1 liten bunt persille

Krutonger

2 loff- eller landbrødskiver

1/2 dl olivenolje

1 hvitløksfedd

Salt og pepper

Garnityr

Noen blåskjell i skallet

1 dillkvast/bladpersille

Rekkefølge

  1. Vask og rens blåskjellene
  2. Skrell og del grønnsaker
  3. Damp båskjellene og lag suppe
  4. Lag krutonger

Fremgangsmåte

Blåskjell

Blåskjellene vaskes og skrubbes i kaldt vann. Fjern tråden. Kast alle skjell som er ødelagte eller ikke lukker seg. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Varm oljen i en gryte på middels varme og surr finhakket sjalottløk, hvitløk og chili. La surre uten å bli brunt, tilsett hvitvin og vann og damp blåskjellene til de åpner seg. Trekk kjelen til side og hell kokekraften i en bolle. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg.

Suppe

Skrell og del opp jordskokker. Kok de møre i 2 dl melk ca 10 minutter. Mos med stavmikser eller blender til en jevn masse. Spe med blåskjellkraften evt. litt matfløte til ønsket konsistens.

Krutonger

Ha olje og finhakket hvitløk i en liten ildfast form. Kutt brødskivene i små terninger og vend inn i oljen. Ha på salt og pepper og stek krutongene på bakepapir i ovnen til de er gylne ca 5-10 minutter. Legg krutongene på kjøkkenpapir for at fettet skal renne av.

Garnityr

Plukk en del av blåskjellene fra skjellet og ha dem i suppen. Strø over en håndfull finhakket dill/persille og legg noen blåskjell med skall til pynt på toppen. Evt. krutonger.

Server med godt brød til.

Godt middag!

translation missing: no.cart.general.title