
Bondeomelett
2 personer Svin
Ingredienser
Omelett
4 egg
100 g bacon eller skinke
4 poteter
2 tomater
1/2 løk
1 paprikabit
1 ostebit
Tilbehør
Godt brød
Fremgangsmåte
Denne omeletten er en utmerket måte å bruke rester på og du kan ha i det du måtte ha i kjøleskapet.
Hvis du bruker rå poteter deler du dem i litt tynne skiver og steker dem til de er gjennomstekte i pannen. Del bacon i småbiter og stek det først. Bruker du skinke kan du steke den sammen med grønnsakene. Har du kokte poteter deler du dem i skiver og steker dem litt i pannen sammen med paprika og løk, tomatene kan få litt kortere steketid. Pisk sammen eggene og ha i en klype salt. Hell det over grønnsakene i pannen og skru ned varmen. La omeletten stå under lokk til den er blitt fast. Strø gjerne litt revet ost og finhakket gressløk over til slutt.
Du kan også steke grønnsakene i pannen for så å ha alt over i en ildfastform som du setter i stekeovnen.
Server med godt brød til.
Godt middag!