
Brødstekt sei
2 personer Sei
Ingredienser
Stekt sei med rugsprøtt
300 g seifilet à 150 g
2 løvtynne skiver brød, gjerne rug
2 ss smør
2 ss rapsolje
1 hvitløksfedd
Sitronsmørsaus
1 sjalottløk
1 dl tørr hvitvin (evt. eplesaft)
2 dl fløte
100 g smør
1 ss sitronsaft
Salt
Jordskokkpuré
1 pakke jordskokker
1 ss smør
2 dl melk
Salt og pepper
Tilbehør
Poteter
Rekkefølge
- Skrell jordskokk
- Finhakk hvitløk og sjalottløk
- Sett på potetene
- Sett ovnen på 180 grader
- Kjevle brødskivene flate
- Stek fisk
- Lag saus
Fremgangsmåte
Jordskokkpuré
Skrell og del jordskokkene. Kok dem møre i melk. Sil av melken og mos jordskokkene sammen med smør med stavmikser eller blender. Juster med noe av melken til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Stekt sei
Kjevle brødskivene helt flate. Stek sei og brødskiver i olje på middels varme. Vend fisken over i en ildfast form og legg de gyldne brødskivene på toppen. Tilsett smør og finhakket hvitløk i pannen og slå dette over i formen. Stek videre i ovn på 180 grader i ca 5 minutter.
Sitronsmørsaus
Finhakket sjalottløk og hvitvin kokes inn. Tilsett fløte og reduser til halvparten. Rør inn smør litt etter litt så sausen ikke sprekker. Smak til med sitronsaft og salt.
Server gjerne med kokte poteter.
Godt middag!