arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Brødstekt sei

Brødstekt sei

  2 personer  Sei



Ingredienser

Stekt sei med rugsprøtt

300 g seifilet à 150 g

2 løvtynne skiver brød, gjerne rug

2 ss smør

2 ss rapsolje

1 hvitløksfedd

Sitronsmørsaus

1 sjalottløk

1 dl tørr hvitvin (evt. eplesaft)

2 dl fløte

100 g smør

1 ss sitronsaft

Salt

Jordskokkpuré

1 pakke jordskokker

1 ss smør

2 dl melk

Salt og pepper

Tilbehør

Poteter

Rekkefølge

  1. Skrell jordskokk
  2. Finhakk hvitløk og sjalottløk
  3. Sett på potetene
  4. Sett ovnen på 180 grader
  5. Kjevle brødskivene flate
  6. Stek fisk
  7. Lag saus

Fremgangsmåte

Jordskokkpuré

Skrell og del jordskokkene. Kok dem møre i melk. Sil av melken og mos jordskokkene sammen med smør med stavmikser eller blender. Juster med noe av melken til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Stekt sei

Kjevle brødskivene helt flate. Stek sei og brødskiver i olje på middels varme. Vend fisken over i en ildfast form og legg de gyldne brødskivene på toppen. Tilsett smør og finhakket hvitløk i pannen og slå dette over i formen. Stek videre i ovn på 180 grader i ca 5 minutter.

Sitronsmørsaus

Finhakket sjalottløk og hvitvin kokes inn. Tilsett fløte og reduser til halvparten. Rør inn smør litt etter litt så sausen ikke sprekker. Smak til med sitronsaft og salt.

Server gjerne med kokte poteter.

Godt middag!

translation missing: no.cart.general.title