arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Buns

Buns

  2 personer  Hvete



Ingredienser

900 g siktet spelt

100 g fin sammalt 

½ pk g gjær eller 1 pk tørrgjær

100 g smør

1,5 dl vann

5 dl melk

5 g flaksalt eller vanlig salt

1 ts sukker

1 egg



Fremgangsmåte

Bruk romtempererte ingredienser. Bland mel, salt og sukker. Varm melk og vann til 30 grader og rør inn gjær og egg. Hell væsken i melblandingen og elt på rask hastighet i 10 min til deigen har en smidig og blank overflate. Tilsett smøret i terninger og kjør deigen på sakte fart til smøret har blandet seg inn i deigen. 

La deigen hvile til dobbel størrelse ca 1 time. Del deigen i 20 - 25 emner form til flate bunns. Pensle gjerne med egg om du ønsker en blank overflate. Stekes på ca 200 grader i 10 til 15 minutter.

Gode buns!

translation missing: no.cart.general.title