arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Cæsarsalat

Cæsarsalat

  2 personer  Kylling



Ingredienser

Cæsarsalat

Romanosalat eller hjertesalat

2 egg

1 stort kyllingbryst eller to små

4 ansjosfileter

2 tomater

100 gr bacon

50 gr parmesanost

Krutonger

2 loff- eller landbrødskiver evt. annet brød

½ dl olivenolje

1 hvitløksfedd

Salt og pepper

Dressing

1 eggeplomme

1/2 ts dijonsennep

1 ansjosfilet

1 hvitløksfedd

1 ss sitronsaft

1 dl jordnøttolje

30 g nyrevet parmesanost

2 ss vann

Nykvernet pepper

Rekkefølge

  1. Stek bacon
  2. Stek kyllingbryst
  3. Kok egg
  4. Lag krutonger
  5. Lag dressing
  6. Skjær opp grønnsaker

Fremgangsmåte

Cæsarsalat

Stek bacon i tørr panne til det blir sprøtt. Stek kyllingbrystet i smør og olje, ca 8-10 minutter på hver side. Legg til side. Kok eggene ca 8 minutter, avkjøles i kaldt vann. Lag krutonger. Vask og del salaten, la den renne godt av seg. Skjær tomatene i båter. Skrell eggene og del i to.

Krutonger

Kutt brødskivene i små terninger. Ha olje og finhakket hvitløk i en liten ildfast form og vend brødterningene i oljen. Krydre med salt og pepper. Ha gjerne i noen finhakkede urter om du har. Stek krutongene på bakepapir i ovnen til de er gylne, ca 5-10 min. Legg krutongene på kjøkkenpapir for at fettet skal renne av.

Dressing

Lag dressing ved å ha eggeplomme, sennep, finhakket hvitløk og sitronsaft i en bolle og visp alt sammen til en glatt røre. Visp deretter oljen langsomt inn til alt er godt blandet. Rør inn litt vann for en løsere konsistens. Vend inn revet parmesan til slutt. Vend dressingen inn i salaten. Fordel de andre ingrediensene over salaten og topp med krutongene.

Godt middag!

translation missing: no.cart.general.title