
Cæsarsalat
2 personer Kylling
Ingredienser
Cæsarsalat
Romanosalat eller hjertesalat
2 egg
1 stort kyllingbryst eller to små
4 ansjosfileter
2 tomater
100 gr bacon
50 gr parmesanost
Krutonger
2 loff- eller landbrødskiver evt. annet brød
½ dl olivenolje
1 hvitløksfedd
Salt og pepper
Dressing
1 eggeplomme
1/2 ts dijonsennep
1 ansjosfilet
1 hvitløksfedd
1 ss sitronsaft
1 dl jordnøttolje
30 g nyrevet parmesanost
2 ss vann
Nykvernet pepper
Rekkefølge
- Stek bacon
- Stek kyllingbryst
- Kok egg
- Lag krutonger
- Lag dressing
- Skjær opp grønnsaker
Fremgangsmåte
Cæsarsalat
Stek bacon i tørr panne til det blir sprøtt. Stek kyllingbrystet i smør og olje, ca 8-10 minutter på hver side. Legg til side. Kok eggene ca 8 minutter, avkjøles i kaldt vann. Lag krutonger. Vask og del salaten, la den renne godt av seg. Skjær tomatene i båter. Skrell eggene og del i to.
Krutonger
Kutt brødskivene i små terninger. Ha olje og finhakket hvitløk i en liten ildfast form og vend brødterningene i oljen. Krydre med salt og pepper. Ha gjerne i noen finhakkede urter om du har. Stek krutongene på bakepapir i ovnen til de er gylne, ca 5-10 min. Legg krutongene på kjøkkenpapir for at fettet skal renne av.
Dressing
Lag dressing ved å ha eggeplomme, sennep, finhakket hvitløk og sitronsaft i en bolle og visp alt sammen til en glatt røre. Visp deretter oljen langsomt inn til alt er godt blandet. Rør inn litt vann for en løsere konsistens. Vend inn revet parmesan til slutt.
Vend dressingen inn i salaten. Fordel de andre ingrediensene over salaten og topp med krutongene.
Godt middag!