arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Chicken Curry

Chicken Curry

  To personer   KyllingIngredienser

Chicken curry

2 kyllingfileter

1 løk

1 squash

1 grønn paprika

2 vårløk

1 lime

1 boks kokosmelk

3 dl kyllingkraft

Frisk koriander

1 ss curry paste

2 ss rapsolje

Salt og pepper

1 ts sukker eller honning

Curry paste

3 ts korianderfrø

2 ts kumminfrø

1 ts sennepsfrø

1 ts fennikkelfrø

1 ts sort hel pepper

1 ts gurkemeie

1 ts kanel

1 ts paprikapulver

1-2 tørkede chili

1 ts salt

1 ss revet fersk ingefær

4 hvitløksfedd

1 ss tomatpuré

2 ss hvitvinseddik

Raps- eller solsikkeolje

Tilbehør

Ris

Rekkefølge

  1. Lag curry paste
  2. Skrell og del grønnsaker
  3. Skjær opp kylling
  4. Kok ris

Fremgangsmåte

Curry paste

Curry paste er en blanding av krydder ikke alle har i kjøkkenskapet. Du må gjerne kjøpe den ferdig laget. Her gir vi deg oppskriften om du vil forsøke deg selv.

Ha alle frøene og pepperet i en tørr panne og rist på middels varme til sennepsfrøene begynner å poppe og alt er gyllent. Tøm over i en bolle for avkjøling. Tilsett resten av de tørre krydderne sammen med de avkjølte frøene i en morter, og gni alt til et fint pulver. Tilsett salt. Bland så inn finrevet ingefær, hvitløk, tomatpure og eddik og rør det godt sammen.

Chicken curry

Ha rapsolje i en gryte og la curry pasten surre et par minutter før du tilsetter løken. Dette frigjør den gode smaken i pasten. Skjær kyllingen i passe biter og stek kjøttet i tre-fire minutter. Tilsett kyllingkraft og la det hele trekke ca 10 minutter. Ha i kokosmelk, paprika og squash, og la det småputre i fem minutter til. Tilsett vårløk og finhakket koriander og la det surre med i et par minutter. Smak til gryten med limesaft, salt og pepper. Kanskje må du balansere med en 1 ts sukker til slutt.

Tilbehør

Kok ris etter anvisning på pakken. Strø over finhakket koriander før servering.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title