
Chicken Curry
To personer Kylling
Ingredienser
Chicken curry
2 kyllingfileter
1 løk
1 squash
1 grønn paprika
2 vårløk
1 lime
1 boks kokosmelk
3 dl kyllingkraft
Frisk koriander
1 ss curry paste
2 ss rapsolje
Salt og pepper
1 ts sukker eller honning
Curry paste
3 ts korianderfrø
2 ts kumminfrø
1 ts sennepsfrø
1 ts fennikkelfrø
1 ts sort hel pepper
1 ts gurkemeie
1 ts kanel
1 ts paprikapulver
1-2 tørkede chili
1 ts salt
1 ss revet fersk ingefær
4 hvitløksfedd
1 ss tomatpuré
2 ss hvitvinseddik
Raps- eller solsikkeolje
Tilbehør
Ris
Rekkefølge
- Lag curry paste
- Skrell og del grønnsaker
- Skjær opp kylling
- Kok ris
Fremgangsmåte
Curry paste
Curry paste er en blanding av krydder ikke alle har i kjøkkenskapet. Du må gjerne kjøpe den ferdig laget. Her gir vi deg oppskriften om du vil forsøke deg selv.
Ha alle frøene og pepperet i en tørr panne og rist på middels varme til sennepsfrøene begynner å poppe og alt er gyllent. Tøm over i en bolle for avkjøling. Tilsett resten av de tørre krydderne sammen med de avkjølte frøene i en morter, og gni alt til et fint pulver. Tilsett salt. Bland så inn finrevet ingefær, hvitløk, tomatpure og eddik og rør det godt sammen.
Chicken curry
Ha rapsolje i en gryte og la curry pasten surre et par minutter før du tilsetter løken. Dette frigjør den gode smaken i pasten. Skjær kyllingen i passe biter og stek kjøttet i tre-fire minutter. Tilsett kyllingkraft og la det hele trekke ca 10 minutter. Ha i kokosmelk, paprika og squash, og la det småputre i fem minutter til. Tilsett vårløk og finhakket koriander og la det surre med i et par minutter. Smak til gryten med limesaft, salt og pepper. Kanskje må du balansere med en 1 ts sukker til slutt.
Tilbehør
Kok ris etter anvisning på pakken. Strø over finhakket koriander før servering.
God middag!