
Fiskeboller
2 personer Hyse
Ingredienser
Fiskeboller
400 gr hysefilet
1 egg
1 dl fløte
1 dl melk
Salt og pepper
Hvit saus
2 ss smør
1 toppet ss hvetemel
1 dl kokekraft
2 dl melk
Salt og pepper
100 g reker
2 ts karripulver (hvis du ønsker karrisaus)
Tilbehør
Poteter
Kokte egg
Gulrøtter
Brokkoli
Rekkefølge
- Husk at alle ingrediensene til fiskefarsen må være iskalde.
- Lag fiskefarse
- Sett over poteter
- Trekk fiskebollene
- Lag hvit saus
- Kok grønnsaker
Fremgangsmåte
Del fisken i mindre biter og kjør den sammen med salt i en food prosessor. Ha i potetmel og pepper og bland det hele godt sammen før du tilsetter egget. Spe sakte med melk og fløte. Farsen skal bli helt glatt og fast. Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele, har du litt fiskekraft kan du gjerne blande inn det også. Form fine boller og la dem trekke i ca 15 minutter. Snu bollene underveis.
Hvit saus
Smelt smøret i en kjele. Ønsker du karrisaus tilsetter du karri og lar det frese med. Rør inn melet og spe forsiktig, først med litt av kokekraften, deretter med melken. Rør det helt glatt mellom hver gang du sper for å unngå klumper. Hvis sausen er for tykk justerer du med litt melk eller kokekraft.. Legg i de ferdig fiskebollene. Skal du ha reker sausen legger du dem i sausen rett før servering, de skal kun varmes forsiktig opp ikke koke, da blir de seige. Dryss gjerne litt gressløk eller persille over før servering.
Server med kokte poteter, glaserte gulrøtter, brokkoli og kokt egg.
Godt middag!