arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Fiskeboller

Fiskeboller

  2 personer  Hyse



Ingredienser

Fiskeboller

400 gr hysefilet

1 egg

1 dl fløte

1 dl melk

Salt og pepper

Hvit saus

2 ss smør

1 toppet ss hvetemel

1 dl kokekraft

2 dl melk

Salt og pepper

100 g reker

2 ts karripulver (hvis du ønsker karrisaus)

Tilbehør

Poteter

Kokte egg

Gulrøtter

Brokkoli

Rekkefølge

  1. Husk at alle ingrediensene til fiskefarsen må være iskalde.
  2. Lag fiskefarse
  3. Sett over poteter
  4. Trekk fiskebollene
  5. Lag hvit saus
  6. Kok grønnsaker

Fremgangsmåte

Del fisken i mindre biter og kjør den sammen med salt i en food prosessor. Ha i potetmel og pepper og bland det hele godt sammen før du tilsetter egget. Spe sakte med melk og fløte. Farsen skal bli helt glatt og fast. Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele, har du litt fiskekraft kan du gjerne blande inn det også. Form fine boller og la dem trekke i ca 15 minutter. Snu bollene underveis.

Hvit saus

Smelt smøret i en kjele. Ønsker du karrisaus tilsetter du karri og lar det frese med. Rør inn melet og spe forsiktig, først med litt av kokekraften, deretter med melken. Rør det helt glatt mellom hver gang du sper for å unngå klumper. Hvis sausen er for tykk justerer du med litt melk eller kokekraft.. Legg i de ferdig fiskebollene. Skal du ha reker sausen legger du dem i sausen rett før servering, de skal kun varmes forsiktig opp ikke koke, da blir de seige. Dryss gjerne litt gressløk eller persille over før servering.

Server med kokte poteter, glaserte gulrøtter, brokkoli og kokt egg.

Godt middag!

translation missing: no.cart.general.title