arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Fiskegrateng

Fiskegrateng

  2 personer  Hyse



Ingredienser

Grateng

300 g hvit fisk (torsk, hyse el.l)

1 dl makaroni (evt. 2-3 kokte poteter)

1 sjalottløk

1 hvitløksfedd

3 dl melk

2 ss smør

1/4 ts muskat

Gressløk

Dill

3 egg

1 dl brødrasp

1 dl revet ost

Tilbehør

1 gulrot

1 eple

1 lime

1 ss sukker

3 ss smør

1 hardkokt egg 

Poteter til to personer


Rekkefølge

  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Trekk fisken
  3. Kok makaroni
  4. Lag hvit saus
  5. Bland ferdig gratengen og sett den i ovnen
  6. Kok poteter
  7. Lag salat

Fremgangsmåte

Fiskegrateng

Trekk fisken i melk i 5-6 minutter. Sil av melken og og lag en tykk hvit saus. Smelt 2 ss smør og surr sjalottløk og hvitløk til det blir blankt. Rør inn hvetemel og spe med melken til ønsket konsistens. Rør godt slik at det ikke blir klumper i sausen. Tilsett finhakket dill og gressløk. Smak til med salt, pepper og muskat. Avkjøl før du rører inn eggeplommene. Tilsett deretter fisk og makaroni (evt. potetbiter). Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i sausen. Hell gratengen over i en godt smurt ildfast form. Strø over brødrasp og revet ost. Stekes på 200 grader i ca 40 minutter.

Salat

Riv gulrot og eple og drypp over dressing bestående av presset limesaft blandet med 1 ss sukker.

Server med smeltet smør blandet med et finhakket kokt egg og poteter til.

Godt middag!

translation missing: no.cart.general.title