arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Fiskekaker

  To personer   Hyse



Ingredienser

Fiskekaker

400 g hvit fisk (f.eks hyse)

100 g svinespekk el bacon (kan sløyfes)

2 ts salt

Nykvernet pepper

1 egg

1 ss potetmel

1 dl fløte el melk

1 sjalottløk

2 ss hakket gressløk eller bladpersille

Potetsalat

8 småpoteter

½ rødløk

1 hvitløksfedd

1 ss hakket bladpersille 3 ss olivenolje

1 ts sennep

1 ss sitronsaft

Gulrotsalat

2 gulrøtter

1 eple

1/2 sitron

1 ss honning 

Rekkefølge

  1. Lag fiskefarse
  2. Kok poteter
  3. Stek fiskekaker
  4. Lag dressing til potetene
  5. Lag gulrotsalat

Fremgangsmåte

Fiskekaker 

Alle ingredienser bør være kalde når du starter med farsen. Ellers kan fiskekakene falle fra hverandre og bli rå inni. Del fisk, bacon eller spekk i biter og kjør til farse i food prosessor sammen med salt. Tilsett finhakket løk, egg, potetmel og pepper. Spe med melk eller fløte. Rør inn urter som bladpersille eller gressløk. Stekes i en blanding av olje og smør på middels varme til de er gyldne. Skru eventuelt ned temperatur og la fiskekakene ligge til de gjennomstekt.

Potetsalat 

Vask potetene. Det er ikke nødvendig å skrelle dem. Kok potetene møre. Hakk hvitløk, rødløk og bladpersille. Bland olje, sennep og sitronsaft til dressing. Ha alt i en bolle og bland sammen. Vend potetene forsiktig inn. 

Gulrotsalat

Riv to gulrøtter og et eple, bland sitron og honning og vend salaten inn. 

God middag!

translation missing: no.cart.general.title