
Fiskesuppe
To personer Skrei
Ingredienser
Fiskekaker
300 gr fiskefilet, bruk den fisken du ønsker selv
6 dl fisk- eller skalldyrkraft
1 dl hvitvin (kan sløyfes)
1 sjalottløk
1 hvitløksfedd
1/2 chili
1 gulrot
1 neve sukkererter
1 dillkvast
1 dl fløte
1 ss olivenolje
2 ts maizenamel
Salt og pepper
Potetsalat
6 mandelpoteter
1 ss smør
1 dl matfløte
Salt og pepper
Rekkefølge
- Kok poteter
- Rens og del grønnsaker
- Forbered fisken
- Stek fisk
- Rør sammen potetmosen
Fremgangsmåte
Fiskepanne
Skrell og del gulrøtter i staver. Rens vårløk og aspargesbønner. Tørk av fisken og del den i passe stykker. Ha smør og olje i pannen og stek fiskefiletene på skinnsiden. Legg i grønnsakene på slutten av steketiden, de trenger ikke lang tid i pannen. Stek fisken nesten ferdig på skinnsiden før du snur den og steker det siste minuttet.
Potetmos
Skrell og del potetene. Kok dem møre i vann uten salt. Slå av vannet og press potetene gjennom en potetmoser. Tilsett smør og matfløte og rør forsiktig sammen til ønsket konsistens. Til potetmos må du ikke bruke stavmikser. Poteter tåler ikke for mye røring, da blir mosen seig.
God middag!