
Fløtekarameller
130 stk.
Ingredienser
Fløtekarameller
Ca 130 stk.
5 dl lys sirup
1 boks kondensert søtet melk (Ikke Viking melk)
2,5 dl fløte
3,5 dl H-melk
225 g smør
900 g sukker
1 vaniljestang
Rekkefølge
- Smelt sukker, sirup, melk og smør
- Tilsett melk og fløte
- Tilsett frø fra en vaniljestang
Fremgangsmåte
Ha sukker, sirup, kondensert melk og smør i en kjele. Varm på medium varme til alt er smeltet. Tilsett fløte og melk og kok opp. Rør rundt - fløte og melk koker fort over. Blandingen skal koke til den har fått en gylden og glatt overflate. Mål gjerne med et termometer. Temperaturen skal vise 130 grader.
Det kan være vanskelig å oppnå så høy temperatur, men forsøk med dråpetesten. Ha litt av blandingen i ett glass vann. Kan du trille det du har i vannet til en kule, er de ferdige.
Bruk et matpapir og del vaniljestangen i 2. Deretter deler du de halve på tvers. Skrap ut vaniljefrøene med en kniv. Tilsett frøene i blandingen og rør godt rundt. Hell blandingen over i former eller i en liten langpanne dekket med bakepapir. La stå kjølig, men ikke i kjøleskap.
Rut opp karamellene.
God dessert!