arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Fransk løksuppe

Fransk løksuppe

  2 personer  Løk



Ingredienser

Løksuppe

4 gule løk

3 hvitløksbåter

0,5 l kyllingkraft

1 dl hvitvin (kan sløyfes)

1 ss rapsolje

1 ss smør

1 timiankvast

Salt og pepper

2 skiver landbrød

1 dl revet ost, gjerne gruyère



Rekkefølge

  1. Kok suppe
  2. Sett på ovnen på 200 grader
  3. Rist brødet
  4. Gratiner

Fremgangsmåte

Skjær løk og hvitløk i tynne skiver, Surr det i smør og olje. Hvis du bruker hvitvin, ha i denne og la det koke inn til halvparten før du har over kyllingkraften. La suppen småkoke i 15-30 minutter. Ha den deretter over i ildfaste boller og dryss over timian. 

Rist brødskivene og legg dem i suppen og dryss over osten. Gratineres i ovnen på ca 200 grader i 10 minutter. Hvis du ikke har ildfaste boller, gratinerer du bare brødet med ost på og serverer ved siden av.

Godt middag!

translation missing: no.cart.general.title