
Fylt kyllinglår
To personer Kylling
Ingredienser
Fylt kyllinglår
2 kyllinglår
1 ostebit, brie, jarlsberg el.l, bruk det du har
1 hvitløksfedd
1 sjalottløk
1/2 chili
2 ss rapsolje
Basilkumpesto
1 potte basilikum
2 dl oliven olje
30 g pinjekjerner - ristede
50 g parmesan
1 hvitløksfedd
Salt og pepper
Tilbehør
150 g tagliatelle
6 cherrytomater
Rekkefølge
- Sett på stekeovnen
- Ben ut kyllinglåret
- Fyll låret og bind sammen
- Stek kyllingen
- Lag pesto
- Kok pasta
Fremgangsmåte
Fylt kyllinglår
Ben ut kyllinglåret ved å føre en skarp kniv langsmed benet slik at det løsner fra kjøttet. Finhakk hvitløk, sjalottløk, basilikum og ost og bland sammen. Legg fyllet på det utbenede låret og rull sammen. Bind en hyssing rundt kjøttet for å holde det sammen. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet i en ildfast form med litt olje og en rosmarinkvist. Stek i ovn på 180 grader i ca 30 min. De siste 5-10 minuttene kan cherrytomatene steke med.
Basilikumpesto
Ha basilikum, finhakket hvitløk, parmesan og ristede pinjekjerner i foodprocessor og tilsett olivenolje. Kjør til en jevn masse og juster med olje for ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Kok pasta etter anvisningen på pakken.
God middag!