arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Fylt smørflyndre

Fylt smørflyndre

  2 personer  RødspetteIngredienser

Fylt smørflyndre

4-6 smørflyndrefileter, avhengig av størrelse

10-12 reker eller annen sjømat

Finhakkede urter

1 ss smør

Smørdampet kål

2-300 g rosettkål

2 ss smør

1 hvitløksfedd

Jordskokkpuré

1 pakke jordskokker

1 ss smør

2 dl melk

Salt og pepper

Rekkefølge

  1. Varm opp stekeovnen
  2. Kok jordskokkene
  3. Lag fyllet
  4. Klargjør fiskefiletene
  5. Damp kålen

Fremgangsmåte

Jordskokkpuré 

Skrell og del jordskokkene. Kok dem møre i melk. Sil av melken og mos jordskokkene sammen med smør med stavmikser eller blender. Juster med noe av melken til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Fylt smørflyndre

Finhakk urter og reker og bland det med smøret. Legg en skje med fyll på hver fiskefilet og rull den sammen. Legg rullene i en ildfast form med smør i bunnen. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovnen på 160 grader i ca 20 min.

Smørdampet kål

Skyll og rens rosettkålen. Skjær hvitløk i tynne skiver. Kok opp litt vann i en romslig kjele og tilsett smør og hvitløk. Legg i kålen og la det koke til mesteparten av vannet har fordampet og kålen er mør.

Godt middag!

translation missing: no.cart.general.title