
Fylt smørflyndre
2 personer Rødspette
Ingredienser
Fylt smørflyndre
4-6 smørflyndrefileter, avhengig av størrelse
10-12 reker eller annen sjømat
Finhakkede urter
1 ss smør
Smørdampet kål
2-300 g rosettkål
2 ss smør
1 hvitløksfedd
Jordskokkpuré
1 pakke jordskokker
1 ss smør
2 dl melk
Salt og pepper
Rekkefølge
- Varm opp stekeovnen
- Kok jordskokkene
- Lag fyllet
- Klargjør fiskefiletene
- Damp kålen
Fremgangsmåte
Jordskokkpuré
Skrell og del jordskokkene. Kok dem møre i melk. Sil av melken og mos jordskokkene sammen med smør med stavmikser eller blender. Juster med noe av melken til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Fylt smørflyndre
Finhakk urter og reker og bland det med smøret. Legg en skje med fyll på hver fiskefilet og rull den sammen. Legg rullene i en ildfast form med smør i bunnen. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovnen på 160 grader i ca 20 min.
Smørdampet kål
Skyll og rens rosettkålen. Skjær hvitløk i tynne skiver. Kok opp litt vann i en romslig kjele og tilsett smør og hvitløk. Legg i kålen og la det koke til mesteparten av vannet har fordampet og kålen er mør.
Godt middag!