
Gazpacho
2 personer Tomater
Ingredienser
Gazpacho
3 hvitløksfedd
1 sjalottløk
½ chili
1 stilk stangselleri
½ slangeagurk
1 rød paprika
½ kg tomater/ evt. en boks hermetiske tomater
1 loffskive
1dl isvann
1dl olivenolje
1 ss sherryeddik ev. rødvinseddik
1 ss honning
Salt og pepper
Garnityr
Slangeagurk
Gul paprika
1 kvast basilikum eller bladpersille
Rekkefølge
- Rens hvitløken
- Del opp alle grønnsakene
Fremgangsmåte
Rens hvitløken,og kok opp litt vann, med hvitløken i. Tøm av vannet og gjenta to ganger til. Smaken blir rundere. Del opp alle grønnsakene i biter og kjør i en blender eller med en stavmikser. Rør gjerne inn blitt finhakket basilikum eller bladpersille før servering.
Avkjøl suppen godt. Rør gjerne inn noen isbiter rett før servering. Legg litt finhakket slangeagurk og gul paprika på toppen.
Server med ferskt brød og gjerne en skive spekeskinke.
Godt suppe!