
Gravet laks
2 personer Laks
Ingredienser
Gravet laks
1 stykke laks med skinn
1 dl salt
1 dl sukker
2 potter dill
Aquavit
Sennepssaus
Tilbehør
1 lite hode nykål
Nypoteter
Rekkefølge
- Gravet laksen
- Lag sennepsaus
- Kok poteter
- Kok nykål
Fremgangsmåte
Gravet laks
Bruk en ildfast form eller et fat. Hakk dill. Bland salt og sukker. Legg et lag med dill i bunnen av fatet. Strø på blandingen av salt og sukker. Legg fisken på. Drypp noen dråper aquavit over fisken. Legg deretter dill, blanding salt og sukker over fisken. Dekk til med plast og sett i kjøleskapet i 2 dager.
Sennepsaus
Tilbehør
Kok poteter og nykål. En liten klatt smør smaker deilig på nykål og nypoteter.
Godt middag!