arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Gresskarsuppe

Gresskarsuppe

  2 personer  Salvie



Ingredienser

Suppe

1 lite gresskar f.eks butternut

1 selleristang

1 sjalottløk

1/4 chili

1 hvitløksfedd

2 ss olje

5 dl vann

2,5 dl kyllingkraft eller buljongterning

2 ss creme fraîche

Garnityr

1 ss crème fraîche

Ristede gresskarkjerner

8 salvieblader


Tilbehør

Godt brød

Rekkefølge

  1. Stek salviebladene
  2. Hakk alle grønnsakene
  3. Kok suppen etter fremgangsmåten under
  4. Rist gresskarkjerner

Fremgangsmåte

Ha olje i kjelen og stek raskt salviebladene. Ta dem opp og la renne av på kjøkkenpapir. Del gresskaret i to og skrap ut kjernen med en skje. Del i mindre biter og legg på et stekebrett med bakepapir. Sprinkle litt olje over og bak gresskaret i ovnen på 200 grader, i ca 30 minutter til det blir mørt. Hakk hvitløk, chili og løk. Surr alt i oljen, det skal ikke bli brunt. Skrell og skjær gulrøtter og stangselleri i skiver. Ha grønnsakene i kjelen sammen med de ferdigbakte gresskarbitene og tilsett kraften. La suppen koke i ca. 20 minutter, til alle grønnsakene er møre. Mos alt til en glatt suppe i foodprocessor eventuelt bruk stavmikser.

Sett ovnen på 150 grader, plukk ut frøene og rist til de blir gyldne. Kan også ristes i stekepannen på middels varme.

Server med crème fraîche, gresskarkjerner, sprøstekte salviebladene, smågodt:-) og godt brød.

Godt suppe!

translation missing: no.cart.general.title