arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Grillet kveite

Grillet kveite

  2 personerIngredienser

Kveite

400 g kveite

Rapsolje til pensling

Salt og pepper

1/2 sitron

Grillede grønnsaker

1 aubergin

1 liten squash

2 tomater

1 gul løk

1 rød løk

1 hel hvitløk

1 sitron


Rekkefølge

  1. Klargjør fisken
  2. Rens og del grønnsaker
  3. Legg på grønnsakene som tar lengst tid
  4. Legg på fisken
  5. Legg på resten av grønnsakene

Fremgangsmåte

Grillet kveite

Krydre fisken med salt og pepper og pensle med litt olje. Skvis over litt sitronsaft. Legg skivene på varm grill og la dem ligge til de har fått skikkelige grillstriper ca 2-3 minutter. Snu og grill 2-3 minutter på den andre siden. Kveita er ferdig når fiskekjøttet løsner fra beinet og du kan dra av skinnet som sitter på sidene. Pass på at den ikke blir liggende for lenge, da blir den tørr.

Grillede grønnsaker

Del auberginen i to på langs. Kryst over sitronsaft så den ikke blir brun. Pensle med olje og strø på salt. Del tomatene i to og krydre med salt og pepper. Del løken og pensle med litt olje. Skjær "bunnen" av hvitløken og legg hele på grillen med skall på. Skjær tykke skiver av squashen. Del opp sitronen i båter eller tykke skiver. Start med å grille auberginen, den tar lengst tid. Deretter løk og squash. Fortsett med sitronen. Legg tomatene på grillen til slutt. Ha gjerne litt pesto eventuelt ost på grønnsakene til slutt. Eller topp med det du liker best.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title