arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Grillet makrell

Grillet makrell

  2 personer



Ingredienser

Makrell

2 makrell

1 sitron

Urter som bladpersille, gressløk, dill

Rapsolje

Salt og pepper

Sitronmajones 

1 egg

1 ts dijon sennep

1 ts hvitvinseddik

2 dl oliven olje

1/2 hvitløksfedd

1 ts sitronskall

Sitron

Tilbehør

Poteter

Salat med løk, tomater og agurk

Rekkefølge

  1. Rens fisken, fyll og bind opp
  2. Del potetene i båter
  3. Lag sitronmajones
  4. Grill fisken

Fremgangsmåte

Grillet makrell

Rens fisken skikkelig og fjern blodranden om du har fisket selv. Har du kjøpt fisk, skyll den godt og fjern eventuelle rester. Hakk urtene grovt og fyll fisken med urter, sitronskiver og salt og pepper. Bind opp fisken med våt hyssing slik at fisken ikke faller fra hverandre under grilling. Pensle litt olje på fisken og ha på salt og pepper før du griller den i ca 10 minutter på indirekte varme.

Grillede potetbåter

Vask potetene og del dem i båter. Krydre med salt og pepper og vend dem i olje. Grill potetbåtene i aluminiumsfolie.

Sitronmajones

Pisk sammen egg, sennep, eddik og finhakket hvitløk. Spe med olje til tykk konsistens. Smak til med sitronskall og sitron. Server med en enkel salat av tomater, agurk og løk.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title