arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Gulrotsuppe

Gulrotsuppe

  2 personer  Gulrøtter



Ingredienser

Gulrotsuppe

 4 gulrøtter

2 små poteter, melne

1 persillerot evt. en bit sellerirot

1 løk

2 hvitløksfedd

1/2 chili

2 ss olje

5 dl kylling el. grønnsakskraft

1 ss frisk reven ingefær

2 ss frisk hakket koriander

1 dl crème fraîche

Salt, pepper og kajennepepper

Krutonger

2 loff- eller landbrødskiver

1/2 dl olivenolje

1 hvitløksfedd

Salt og pepper 

Garnityr

2 hardkokte egg

Frisk hakket koriander

Tilbehør

Server gjerne med godt brød til



Rekkefølge

  1. Skrell og del opp grønnsaker
  2. Når suppen koker setter du over eggene
  3. Sett ovnen på 200 grader
  4. Lag krutongene

Fremgangsmåte

Suppe

Skrell og skjær gulrøtter, persillerot/selleri og poteter i skiver. Hakk løk, hvitløk og chili og surr det i olje. Det skal ikke bli brunt (det er bare aromaene som skal frigjøres). Tilsett resten av grønnsakene før du har i kraften. Du kan gjerne bruke en blanding av kokevann fra grønnsaker sammen med kyllingkraft. (Et godt tips er å ta vare på kokt grønnsaksvann gjennom uken.) La suppen koke i ca 20 minutter til grønnsakene er møre, tilsett revet ingefær. Mos alt til en glatt suppe i blender eller bruk stavmikser. Rør inn crème fraîche og koriander, smak til med salt, en knivsodd kajennepepper og nykvernet pepper.

Garnityr

Kok eggene i ca 8 minutter, slik at de ikke er helt hardkokte. Avkjøl i kaldt vann.

Krutonger

Ha olje og finhakket hvitløk i en liten ildfast form. Kutt brødskivene i små terninger og vend inn i oljen. Ha på salt og pepper og stek krutongene på bakepapir i ovnen til de er gylne ca 5-6 minutter. Legg krutongene på kjøkkenpapir for at fettet skal renne av.

Server suppen med egg, krutonger og dryss over finhakket koriander.

Godt suppe!

translation missing: no.cart.general.title