arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Hønsefrikassè

Hønsefrikassè

  To personer   Høne



Ingredienser

Hønsekraft

1 høne

Vann

1 løk

1 purreløk

2 gulrøtter

100 g sellerirot/persillerot

3 hvitløksfedd

1 bouquet garni (krydderkvast bestående av laubærblad, purreløk, timian, persillestilker, hel pepper. Gjerne pakket inn i f.eks gasbind og hyssing)

Hønsefrikassè

Kjøttet av en høne

2 stk gulrøtter

1/2 purre

1 stk persillerot

2 ss smør

2 ss hvetemel

4 dl hønsekraft

1 dl kremfløte

Salt og pepper

Presset sitron

Persille

Tilbehør

Poteter

Rekkefølge

  1. Kok hønsekraft
  2. Kok poteter
  3. Lag hønsefrikassè

Fremgangsmåte

Hønsekraft

Del høna i to og legg den i kokende lettsaltet vann, skum av. Skrell grønnsaker og del opp. Ha grønnsakene i kjelen sammen med krydderkvasten. La det trekke i 2-3 timer, skum av underveis. Ta ut høna og plukk den ren for skinn og bein og sil kraften til slutt. Kraften kan kokes inn/reduseres etterpå til du oppnår ønsket smak/styrke.

Hønsefrikasè

Skrell og del grønnsakene. Smelt smør i en kjele, rør inn mel og spe med hønsekraften til en jevn saus. Tilsett grønnsakene og la det hele småkoke i ca 10 minutter. Tilsett kjøttet og kremfløte. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dryss over persille. 

Server med kokte poteter til.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title