
Hønsefrikassè
To personer Høne
Ingredienser
Hønsekraft
1 høne
Vann
1 løk
1 purreløk
2 gulrøtter
100 g sellerirot/persillerot
3 hvitløksfedd
1 bouquet garni (krydderkvast bestående av laubærblad, purreløk, timian, persillestilker, hel pepper. Gjerne pakket inn i f.eks gasbind og hyssing)
Hønsefrikassè
Kjøttet av en høne
2 stk gulrøtter
1/2 purre
1 stk persillerot
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl hønsekraft
1 dl kremfløte
Salt og pepper
Presset sitron
Persille
Tilbehør
Poteter
Rekkefølge
- Kok hønsekraft
- Kok poteter
- Lag hønsefrikassè
Fremgangsmåte
Hønsekraft
Del høna i to og legg den i kokende lettsaltet vann, skum av. Skrell grønnsaker og del opp. Ha grønnsakene i kjelen sammen med krydderkvasten. La det trekke i 2-3 timer, skum av underveis. Ta ut høna og plukk den ren for skinn og bein og sil kraften til slutt. Kraften kan kokes inn/reduseres etterpå til du oppnår ønsket smak/styrke.
Hønsefrikasè
Skrell og del grønnsakene. Smelt smør i en kjele, rør inn mel og spe med hønsekraften til en jevn saus. Tilsett grønnsakene og la det hele småkoke i ca 10 minutter. Tilsett kjøttet og kremfløte. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dryss over persille.
Server med kokte poteter til.
God middag!