arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Grønnsakskraft

Hønsekraft

  Ca 2 liter  Grønnsaker



Ingredienser

1 høne

Vann

1 løk

1 purreløk

2 gulrøtter

100 g sellerirot ev. persillerot

3 hvitløksfedd

1 bouquet garni

Bouquet garni er en krydderkvast bestående av purre, laubærblad, persillestilker, timian og hel pepper. Surr i gasbind og fest med en hyssing. 


Fremgangsmåte

Del høna i to og legg den i kokende lettsaltet vann, skum av. Skrell grønnsaker og del opp. Ha grønnsakene i kjelen sammen med krydderkvasten. La det trekke i 2-3 timer, skum av underveis. Ta ut høna og plukk den ren for skinn og bein og sil kraften til slutt. Kraften kan kokes inn/reduseres etterpå til du oppnår ønsket smak/styrke. Kjøttet er fint å bruke i supper og stuinger.

translation missing: no.cart.general.title