arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Iskrem

Iskrem

  2 personer



Ingredienser

Plankeis

2,5 dl melk

0,75 dl fløte

2 eggeplommer

30 g sukker

1 dl tyntflytende sirup - se egen oppskrift

1/4 vaniljestang

Tyntflytende sirup

3 dl Rabarbrasaft

100 g sukker


Rekkefølge

Dag 1 
  1. Sett beholderen til iskremmaskin i fryseren
  2. Lag tyntflytende sirup 
Dag 2
  1. Lag iskrem
  2. Lag planke

Fremgangsmåte

Dag 1

Sett beholder til iskremmaskin i fryseren minst 8 timer før bruk. Kan gjerne stå ett døgn. Lag tyntflytende sirup av Rabarbra presset (drikk på flaske) og 100 g sukker. Kok opp blandingen mens du rører ut sukkeret. La blandingen koke inn til halvparten. Sett i kjøleskap til dagen etter.

Dag 2

Bruk et matpapir og del vaniljestangen i 4, og deretter på tvers. Bruker du matpapir er det lettere å få med alle de verdifulle frøene. Skrap ut vaniljefrøene med en skarp kniv. Pisk eggeplommene luftig med en håndmikser - ikke eggedosis. Kok opp melk, fløte, sukker, vaniljefrø og restene av vaniljestangen til ca 85 grader (like før kokepunktet). Ta kjelen av platen og tilsett eggeplommene. Varm blandingen forsiktig opp under kraftig pisking til ca 85 grader slik at blandingen tykner. Avkjøl og bland inn den tyntflytende sirupen. Avkjøl blandingen i kjøleskap før du kjører den i ismaskinen.

Planke

Isplanken er ca 10 cm bred og ca 1 cm tykk. Hullene er slisset etter omkretsen på iskjeksen / pi (3,14) = 5 cm, med 10 cm mellomrom mellom kjeksen. Planken kan også brukes til Shots med samme diameter. Planken malte vi i samme farge som stylingen rundt.

God is!

translation missing: no.cart.general.title