arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Jordskokksuppe

Jordskokksuppe

  2 personer



Ingredienser

Jordskokksuppe

300 g jordskokk

2 hvitløksfedd

1 sjalottløk

4 dl kyllingkraft el 1 buljongterning

1 dl Crème Fraîche

1 dl matfløte

Olivenolje

Salt og pepper

Krutonger

2 loff- eller landbrødskiver

½ dl olivenolje

1 hvitløksfedd

Salt og pepper

Garnityr

4 skiver bacon i terninger

En kvast bladpersille

Rekkefølge

  1. Kok suppe
  2. Sett stekeovnen på 160 grader
  3. Stek bacon
  4. Lag krutonger

Fremgangsmåte

Jordskokksuppe

Skrell jordskokker og del dem i biter. Surr hakket sjalott- og hvitløk i olje til det blir mykt (det skal ikke bli brunt). Ha jordskokker, fløte og kraft i gryten. Kok opp og la suppen småkoke i ca 20 min til jordskokkene er møre. Rør inn Crème Fraîche og mos alt til en glatt suppe i blender eller stavmikser. Smak til med salt, nykvernet pepper og dryss finhakket bladpersille over suppen. Når suppen koker steker du bacon i terninger og lager krutonger.

Krutonger

Sett stekeovnen på 160 grader. Ha olje og hvitløk i en liten ildfast form. Kutt brødskivene i små terninger og vend inn i oljen. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen til de er gyldne, ca 5-6 min.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title