arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Kålruletter

Kålruletter

  2 personer     StorfeIngredienser

Kålruletter

6-8 kålblader

200 g kjøttdeig

200 g medisterfarse

1 egg

1 dl melk

1/4 ts muskat

Salt og pepper

Glaserte gulrøtter

4-6 små knaskegulrøtter

1 ss smør

1 ss flytende honning

Saft fra 1/2 appelsin

Potetmos

6 mandelpoteter

1 ss smør

1 dl fløte

Salt og pepper

Hvit saus

1 ss smør

1 ss hvetemel

2 dl melk

Muskat

Salt og pepper

Rekkefølge

  1. Forvell kålen
  2. Rør sammen kjøttfarsen
  3. Kok poteter
  4. Gjør ferdig kålrulettene
  5. Kok gulrøtter
  6. Mos poteter

Fremgangsmåte

Forvell kålen

Vi starter med å forvelle kålen. Koker du hele kålhodet blir det lettere å plukke av bladene. Eller så kan du kan forsøke å lirke av de bladene du har behov for. Skjær i så fall av hele stilkfestet og lirk forsiktig av blad etter blad. Skjær deretter av stilken der den er for grov. Forvell bladene i 3-4 minutter og avkjøl de umiddelbart i iskaldt vann. La kålbladene renne av på kjøkkenpapir.

Kjøttfarse

Rør kjøttdeig og medisterfarse med salt før du tilsetter egg, melk, muskat og pepper. Bland godt. Legg en skje med kjøttfarse på hvert kålblad og pakk det forsiktig sammen. Knyt en hyssing rundt slik at pakken holder seg under koking. Kok opp kålvannet med salt og legg kålrulettene forsiktig i. La de trekke i ca 20 minutter, litt avhengig av størrelse.

Hvit saus

Smelt smøret i en kjele og tilsett mel. Visp kraftig til en jevn masse, men pass på at det ikke brenner seg. Spe deretter med melk og visp kraftig mellom hver gang for å unngå klumper. La det småkoke et par minutter. Smak til med salt, pepper og muskat. Ønsker du en glutenfri variant kan du jevne melk og smør med maizenamel.

Potetmos

Skrell og del potetene. Kok dem møre i vann uten salt. Slå av vannet og press potetene gjennom en potetmoser. Tilsett smør og matfløte og rør forsiktig sammen til ønsket konsistens. Til potetmos må du ikke bruke stavmikser. Poteter tåler ikke for mye røring, da blir mosen seig.

Glaserte gulrøtter

Kok gulrøttene nesten møre. Smelt smøret i en kjele, tilsett sukker/honning og saften fra en halv appelsin. La gulrøttene surre i blandingen til de får litt farge.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title