arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Kjøttkaker

Kjøttkaker

  2 personer  Storfe, SvinIngredienser

Kjøttkaker i brun saus

400 g kjøttdeig

1 egg

2 dl melk

Muskattnøtt

Salt og nykvernet pepper

1 gul løk

2 ts maizennamel

3 dl vann evt. kraft

Stuet kål

 ½ hodekål

1 ss smør

½ ss mel

2 dl melk

Revet muskattnøtt

Salt og pepper

Tilbehør

5-6 poteter

Tyttebærsyltetøy

100 g frosne tyttebær

1 ss sukker

Rekkefølge

  1. Snitt kålen og skjær løk
  2. Bland kjøttfarsen
  3. Sett over potetene
  4. Stek kjøttkakene
  5. Lag hvit saus
  6. Rør tyttebær

Fremgangsmåte

Stuet kål

Finsnitt kålen og kok den i lettsaltet vann, ca 10 min. Ha den ferdigkokte kålen i et dørslag, men spar på kokevannet. Lag hvit saus; smelt smøret og rør inn melet til en tykk masse, spe med melken i flere omganger til du får en tykk hvit saus. Pass på at eventuelle klumper blir rør ut mellom hver omgang. Smak til med salt, pepper og muskattnøtt. Ha kålen i den hvite sausen og bland godt.

Kjøttkaker

Rør kjøttdeigen seig med saltet, ha i et egg og spe med melken. Tilsett pepper og muskatnøtt. Stek kjøttkakene på middels varme i en blanding av smør og rapsolje.

Kjøttkakene kan stekes nesten ferdig før du har dem i en kjele. Kok ut av pannen med litt vann som du også heller over i kjelen. Bruk kokevannet fra kålen. Løken deles i to og skjæres i skiver, stek løken myk og gylden, slå den over i kjelen med kjøttkaker. Kok ut av pannen igjen. Tilsett mer vann hvis det er nødvendig for å få nok saus. La det hele småputre i noen minutter. Jevn sausen med maizennamel utrørt i litt vann. Smak til med salt, pepper, evt. Brunost for ekstra smak. Har du kraft du kan bruke i sausen er jo selvfølgelig det det aller beste.

Kok potetene til de er møre. 

Tyttebærsyltetøy

Rør tyttebærene med 1 ss sukker.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title