arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Kryddersmør

Kryddersmør

  Til mange



Ingredienser

Hvitløk- og persillesmør

100 g smør

1 hvitløkskløft, finrevet

2 ss finhakket bladpersille

Sitron- og dillsmør

100 g smør

1 ss sitronsaft

Finrevet skall fra en sitron

2 ss finhakket dill

Estragonsmør

100 g smør

1 ss sitronsaft

1 ss finhakket sjalottløk

2 ss finhakket estragon

Lime- og koriandersmør

100 g smør

1 ss limesaft

Finrevet skall fra en lime

2 ss finhakket koriander

Chili- og hvitløkssmør

100 g smør

2 ts chiliflak

1 ts paprikapulver

1 hvitløkskløft, finrevet

Grønnpepper- og timiansmør

100 g smør

1 ts flytende honning

1 ts syltet grønnpepper

2 ss finhakket timian

Fremgangsmåte

Kryddersmør kan jo varieres i det uendlige og er en fin måte å bruke opp urter på. Det er viktig å bruke godt smør. Hvis du bruker usaltet smør er det godt å tilsette litt flaksalt.

Smøret må være romtemperert. Finhakk urtene og bland sammen alle ingrediensene. Rør alt godt sammen.

Legg smøret på plastfolie og rull det sammen til en pølse, legges i kjøleskapet til det smøret stivner igjen. Eller du kan stryke det ut i små skåler som dekkes med plastfolie. Kryddersmør kan med fordel fryses.

Godt smør!

translation missing: no.cart.general.title