
Kryddersmør
Til mange
Ingredienser
Hvitløk- og persillesmør
100 g smør
1 hvitløkskløft, finrevet
2 ss finhakket bladpersille
Sitron- og dillsmør
100 g smør
1 ss sitronsaft
Finrevet skall fra en sitron
2 ss finhakket dill
Estragonsmør
100 g smør
1 ss sitronsaft
1 ss finhakket sjalottløk
2 ss finhakket estragon
Lime- og koriandersmør
100 g smør
1 ss limesaft
Finrevet skall fra en lime
2 ss finhakket koriander
Chili- og hvitløkssmør
100 g smør
2 ts chiliflak
1 ts paprikapulver
1 hvitløkskløft, finrevet
Grønnpepper- og timiansmør
100 g smør
1 ts flytende honning
1 ts syltet grønnpepper
2 ss finhakket timian
Fremgangsmåte
Kryddersmør kan jo varieres i det uendlige og er en fin måte å bruke opp urter på. Det er viktig å bruke godt smør. Hvis du bruker usaltet smør er det godt å tilsette litt flaksalt.
Smøret må være romtemperert. Finhakk urtene og bland sammen alle ingrediensene. Rør alt godt sammen.
Legg smøret på plastfolie og rull det sammen til en pølse, legges i kjøleskapet til det smøret stivner igjen. Eller du kan stryke det ut i små skåler som dekkes med plastfolie. Kryddersmør kan med fordel fryses.
Godt smør!