arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Kylling på boks

Kylling på boks

  To personer   Kylling



Ingredienser

Kylling

1 hel kylling

1 boks med øl

1 sitron

5-6 hvitløksbåter

1 kvast rosmarin

Olje til grilling 

Salt og pepper



Rekkefølge

  1. Forbered kyllingen
  2. Sett på grillen
  3. Lag tilbehør

Fremgangsmåte

Skyll og tørk kyllingen. Gni den inn med sitronsaft og olje. Krydre med salt og pepper. Åpne ølboksen og drikk halvparten. Klipp toppen av boksen. Det er viktig at den er uten topp, en uåpnet boks kan eksplodere. Ha hvitløk og rosmarin i ølboksen. Tre kyllingen over toppen av ølboksen slik at den «setter» seg godt oppå boksen. Sett kyllingen, med boksen, oppi en aluminiumsform. 

Sett lokket på grillen, og la kyllingen steke på lav varme ved indirekte grilling i ca. 70-90 minutter. Sjekk at kyllingen er ferdig ved å se om benet er begynt å bli bevegelig. Alternativt: Stikk et hull i låret på kyllingen å se om saften som renner ut, er klar. Vær forsiktig når du drar kyllingen av boksen. Boksen er skikkelig varm! La kyllingen hvile i 5 minutter før den skjæres opp.

Server med grillede grønnsaker eller grønnsaker i folie. 

God middag!

translation missing: no.cart.general.title