
Kylling på boks
To personer Kylling
Ingredienser
Kylling
1 hel kylling
1 boks med øl
1 sitron
5-6 hvitløksbåter
1 kvast rosmarin
Olje til grilling
Salt og pepper
Rekkefølge
- Forbered kyllingen
- Sett på grillen
- Lag tilbehør
Fremgangsmåte
Skyll og tørk kyllingen. Gni den inn med sitronsaft og olje. Krydre med salt og pepper. Åpne ølboksen og drikk halvparten. Klipp toppen av boksen. Det er viktig at den er uten topp, en uåpnet boks kan eksplodere. Ha hvitløk og rosmarin i ølboksen. Tre kyllingen over toppen av ølboksen slik at den «setter» seg godt oppå boksen. Sett kyllingen, med boksen, oppi en aluminiumsform.
Sett lokket på grillen, og la kyllingen steke på lav varme ved indirekte grilling i ca. 70-90 minutter. Sjekk at kyllingen er ferdig ved å se om benet er begynt å bli bevegelig. Alternativt: Stikk et hull i låret på kyllingen å se om saften som renner ut, er klar. Vær forsiktig når du drar kyllingen av boksen. Boksen er skikkelig varm! La kyllingen hvile i 5 minutter før den skjæres opp.
Server med grillede grønnsaker eller grønnsaker i folie.
God middag!