arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Laks i folie

Laks i folie

  2 personer



Ingredienser

Fisk

400 g laksefilet uten skinn

3 sjalottløk

1 liten squash

½ pose sukkererter

½ chili

2 ss rapsolje

2 ss smør

½ sitron

Tilbehør

1 liten spisskål eller en lite hode med nykål

Poteter til to personer

Garnityr

Friske urter, f.eks.gressløk eller bladpersille

Rekkefølge

  1. Sett over potetene
  2. Tenn grillen
  3. Rens og del opp grønnsakene
  4. Legg i folie

Fremgangsmåte

Laks i folie

Rens og del sjalottløken i to. Skrell squashen og del den i skiver. Skjær chili i tynne skiver. Hakk urtene. Del kålen i to eller flere biter avhengig av størrelse.

Har du foliebokser som de på bildet, er disse kjempefine på grillen, hvis ikke pakker du inn i vanlig aluminiumsfolie. Ha litt olje på folien og legg i fisk og grønnsaker. Krydre med salt og pepper og skvis over litt sitronsaft. Legg gjerne på en liten klatt med smør på toppen før du pakker inn.

Legg pakken på grillen på middels varme. Samtidig legger du på sommerkålen. Både fisk og kål er ferdig etter ca 15-20 minutter. Griller er forskjellige, så pass på at fisken ikke står for lenge, den er ferdig når du ser at den flaker seg ved et lett trykk. Tiden kan jo også variere litt ettersom hvor tykk pakken er. Før servering drysser du litt sitronzest (skall av sitron) og friske urter over fisken.

Server med kokte nypoteter. Ha gjerne en klatt med smør over den varme kålen.

Har du ikke grill, eller det er skikkelig dårlig vær, kan dette selvsagt lages i stekeovnen også.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title