arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Laks med sitrussalat

Laks med sitrussalat

  2 personer



Ingredienser

Ovnsbakt laks

400 g laks

Potetmos

5 mandelpoteter

1 ss smør

1 dl matfløte

Salt og pepper

Sitrussalat

Salatblader

2 appelsiner

1 granateple

1 neve sukkererter

1/2 salatløk

Dressing

Saften av en appelsin

Saften av en lime

1 ss soyasaus

2 ss flytende honning

1 ts dijonsennep

Rekkefølge

  1. Kok poteter
  2. Klargjør fisken og legg den på bakepapir på et stekebrett
  3. Lag salaten
  4. Lag dressing
  5. Rør sammen potetmosen

Fremgangsmåte

Potetmos

Skrell og del potetene. Kok dem møre i vann uten salt. Slå av vannet og press potetene gjennom en potetmoser. Tilsett smør og matfløte og rør forsiktig sammen til ønsket konsistens. Til potetmos må du ikke bruke stavmikser. Poteter tåler ikke for mye røring, da blir mosen seig.

Laks

Sett ovnen på 100 grader og stek fisken til den så vidt er gjennomstekt ca 20 min.

Sitrussalat

Skyll salaten og del den i mindre biter. Del granateplet i to og bank ut frøene. Eventuelt kan du dele opp ytterligere ved å rive skallet litt fra hverandre. Frøene kan da plukkes ut. Husk å bruke hansker, saften er fargesterk og setter lett flekker. Skjær skallet av en appelsin, helt inntil kjøttet, og skjær ut fileter. Skjær tynne skiver av salatløken. Rens og del sukkerertene på skrå.

Dressing

Rist sammen en dressing bestående av saften fra en appelsin, saft fra en halv lime, flytende honning, soyasaus og litt sennep.

Server gjerne med revet appelsin- og limezest (skallet av appelsin og lime) over fisken når den er ferdig.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title