
Laks med sitrussalat
2 personer
Ingredienser
Ovnsbakt laks
400 g laks
Potetmos
5 mandelpoteter
1 ss smør
1 dl matfløte
Salt og pepper
Sitrussalat
Salatblader
2 appelsiner
1 granateple
1 neve sukkererter
1/2 salatløk
Dressing
Saften av en appelsin
Saften av en lime
1 ss soyasaus
2 ss flytende honning
1 ts dijonsennep
Rekkefølge
- Kok poteter
- Klargjør fisken og legg den på bakepapir på et stekebrett
- Lag salaten
- Lag dressing
-
Rør sammen potetmosen
Fremgangsmåte
Potetmos
Skrell og del potetene. Kok dem møre i vann uten salt. Slå av vannet og press potetene gjennom en potetmoser. Tilsett smør og matfløte og rør forsiktig sammen til ønsket konsistens. Til potetmos må du ikke bruke stavmikser. Poteter tåler ikke for mye røring, da blir mosen seig.
Laks
Sett ovnen på 100 grader og stek fisken til den så vidt er gjennomstekt ca 20 min.
Sitrussalat
Skyll salaten og del den i mindre biter. Del granateplet i to og bank ut frøene. Eventuelt kan du dele opp ytterligere ved å rive skallet litt fra hverandre. Frøene kan da plukkes ut. Husk å bruke hansker, saften er fargesterk og setter lett flekker. Skjær skallet av en appelsin, helt inntil kjøttet, og skjær ut fileter. Skjær tynne skiver av salatløken. Rens og del sukkerertene på skrå.
Dressing
Rist sammen en dressing bestående av saften fra en appelsin, saft fra en halv lime, flytende honning, soyasaus og litt sennep.
Server gjerne med revet appelsin- og limezest (skallet av appelsin og lime) over fisken når den er ferdig.
God middag!