arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Lakseburger

Lakseburger

  2 personerIngredienser

Burger

400 gr laksefilet

1 dl fløte

2 vårløk

1 sitron

Urter, gressløk, bladpersille

1 ss soyasaus

1 klype salt

Guacamole

1 avocado

1/2 chili

1 hvitløksfedd

1/2 lime

1 ss olivenolje

Garnityr

1/2 rødløk

2 ss majones

Tilbehør

Buns eller skiver av landbrød

Rekkefølge

  1. Lag laksefarsen
  2. Rens og skjær grønnsaker til guacamole
  3. Stek burgere
  4. Rør sammen guacamolen
  5. Bland litt finhakkede urter i majonesen
  6. Rist brødet

Fremgangsmåte

Lakseburger

Kjør ca 1/3 av laksen med salt til farse i en kjøkkenmaskin, spe med fløte. Resten av fisken kutter du i små terninger. Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk urter. Ha alt i en bolle og bland sammen med soyasaus og finrevet skall fra en sitron. Når du river sitronskall er det lurt å alltid gjøre det direkte i bollen der du skal bruke det for å beholde mest mulig smak. Rør alt godt sammen og lag fire burgere. Stekes på god varme på den ene siden et minutt eller to. Snu burgerne og slå av platen, burgerne stekes ferdig på ettervarmen. Det er viktig å ikke steke for lenge, de skal bare være så vidt gjennomstekte.

Guacamole

Guacamolen lages ved å kutte en avocado i fire, på langs. Ta ut steinen og dra skallet av hver av de fire båtene. Skjær avocadoen i biter og ha den i en bolle sammen med saften av en halv lime, en ss olivenolje, et finhakket hvitløksfedd og en halv finhakket chili. Knus avocadoen med en gaffel og rør deretter sammen, smak til med salt og pepper.

Majones

Ha majones i en liten bolle og rør sammen med finhakkede urter.

Brød

Rist brødet lett i pannen enten du bruker buns eller landbrødskiver.

Server burgerne med en klatt majones, burger, guacamole og noen skiver med rødløk.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title