arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Lammecarré

  To personer   LammekjøttIngredienser

Lammecarré

400 g lammecarré

2 hvitløksfedd

Litt olje

Salt og pepper

1 rosmarinkvist

Auberginemos

1 aubergine 

1 liten sjalottløk

1 hvitløksfedd

1 skvis sitronsaft

Halvtørkede tomater

10-12 cherrytomater

Olivenolje

Flaksalt og sukker

Fløtegratinerte poteter

300 g poteter

1 hvitløksfedd

50 g smør

1,5 dl fløte

1 dl melk

100 g revet ost

Rekkefølge

  1. Stek auberginen
  2. Tørk tomatene
  3. Lag poteter
  4. Stek kjøttet

Fremgangsmåte

Auberginer

Stikk noen små hull i skallet på auberginen og stek den på 210 grader i ca 30 minutter. Skallet skal bli litt svidd og de skal være helt myke inni. Del auberginen i to og skrap ut innholdet som du hakker fint og har i en kjele sammen med finhakket hvitløk og sjalottløk. Smak til med salt og pepper og skvis over litt sitronsaft til slutt. Før servering kan du gjerne drysse over litt finhakket bladpersille og sitronzest (revet sitronskall).

Halvtørkede tomater

Del tomatene i to og legg de på bakepapir med snittflaten opp. Dryss over litt flaksalt og sukker og drypp noen dråper olivenolje over. Tørkes i ovn på ca 100 grader til de begynner å bli litt skrukkete. Du kan gjerne bruke varmluft litt av og på slik at tomatene tørker jevnt. Tomatene får en konsentrert og nydelig smak. Det kan være lurt å lage dobbelt porsjon. Legg den andre halvparten på glass med olivenolje over og du har nydelige tomater til salaten neste dag.

Fløtegratinerte poteter

Skrell potene og del de i skiver. Surr hvitløk i smør, pass på at det ikke blir brunt. Ha i melk og fløte, salt og pepper og gi det et oppkok. Ha i potetskivene og la det koke på svak varme i 15 minutter. Ha alt i en ildfast form, og sett det i ovnen på ca 180 grader i 15 minutter. Dryss over ost og gratiner.

Lammecarré

Tørk godt av kjøttet og snitt fettlokket i ruter med en skarp kniv. Gni kjøttet med salt og pepper og la det ligge et par minutter. Ha litt olje i pannen og stek kjøttet med fettsiden ned i skikkelig varm panne. La det ligge til fettet blir sprøtt og det har fått god farge. Knus hvitløksfeddene og ha dem i pannen sammen med rosmarinkvisten, snu kjøttet og stek et par minutter. Legg det deretter over på en stekeplate og etterstek i ovnen på 140 grader i ca 20 minutter til kjernetemperaturen er ca 60 grader. La det hvile i 10-15 minutter før du deler i serveringsstykker ved å skjære mellom ribbeina.

translation missing: no.cart.general.title