
Lammecarré
To personer Lammekjøtt
Ingredienser
Lammecarré
400 g lammecarré
2 hvitløksfedd
Litt olje
Salt og pepper
1 rosmarinkvist
Auberginemos
1 aubergine
1 liten sjalottløk
1 hvitløksfedd
1 skvis sitronsaft
Halvtørkede tomater
10-12 cherrytomater
Olivenolje
Flaksalt og sukker
Fløtegratinerte poteter
300 g poteter
1 hvitløksfedd
50 g smør
1,5 dl fløte
1 dl melk
100 g revet ost
Rekkefølge
- Stek auberginen
- Tørk tomatene
- Lag poteter
- Stek kjøttet
Fremgangsmåte
Auberginer
Stikk noen små hull i skallet på auberginen og stek den på 210 grader i ca 30 minutter. Skallet skal bli litt svidd og de skal være helt myke inni. Del auberginen i to og skrap ut innholdet som du hakker fint og har i en kjele sammen med finhakket hvitløk og sjalottløk. Smak til med salt og pepper og skvis over litt sitronsaft til slutt. Før servering kan du gjerne drysse over litt finhakket bladpersille og sitronzest (revet sitronskall).
Halvtørkede tomater
Del tomatene i to og legg de på bakepapir med snittflaten opp. Dryss over litt flaksalt og sukker og drypp noen dråper olivenolje over. Tørkes i ovn på ca 100 grader til de begynner å bli litt skrukkete. Du kan gjerne bruke varmluft litt av og på slik at tomatene tørker jevnt. Tomatene får en konsentrert og nydelig smak. Det kan være lurt å lage dobbelt porsjon. Legg den andre halvparten på glass med olivenolje over og du har nydelige tomater til salaten neste dag.
Fløtegratinerte poteter
Skrell potene og del de i skiver. Surr hvitløk i smør, pass på at det ikke blir brunt. Ha i melk og fløte, salt og pepper og gi det et oppkok. Ha i potetskivene og la det koke på svak varme i 15 minutter. Ha alt i en ildfast form, og sett det i ovnen på ca 180 grader i 15 minutter. Dryss over ost og gratiner.
Lammecarré
Tørk godt av kjøttet og snitt fettlokket i ruter med en skarp kniv. Gni kjøttet med salt og pepper og la det ligge et par minutter. Ha litt olje i pannen og stek kjøttet med fettsiden ned i skikkelig varm panne. La det ligge til fettet blir sprøtt og det har fått god farge. Knus hvitløksfeddene og ha dem i pannen sammen med rosmarinkvisten, snu kjøttet og stek et par minutter. Legg det deretter over på en stekeplate og etterstek i ovnen på 140 grader i ca 20 minutter til kjernetemperaturen er ca 60 grader. La det hvile i 10-15 minutter før du deler i serveringsstykker ved å skjære mellom ribbeina.