
Lasagne
2 personer Storfe
Ingredienser
Tomat- og kjøttsaus
400 g karbonadedeig
100 g bacon, i terninger
1 løk
1 rød paprika
1 stilk stangselleri
3 hvitløksfedd
1 boks hermetiske tomater
1 dl kyllingkraft
Oregeno, basilikum, bladpersille
Salt og pepper
2 ss olivenolje
1 ts sukker
Ostesaus
1 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
3 ss revet parmesan evt. annen hvit ost
Salt og peppe r
Nyrevet muskat
Pasta
Pastaplater
Tilbehør
Salat og godt brød
Rekkefølge
- Finhakk grønnsakene til tomat- og kjøttsausen
- Lag sausen
- Lag hvit saus
- Stek lasagnen
Fremgangsmåte
Tomat- og kjøttsaus
Brun karbonadedeigen i en stekepanne. Tilsett bacon i terninger, finhakket hvitløk, løk og paprika og la det surre med. Tilsett stangselleri i tynne skiver, kraft og de hermetiske tomater. La det koke i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ostesaus
Lag hvit saus ved å smelte smøret og ha i hvetemel. Rør godt sammen til det slipper kjelen, pass på at det ikke brenner seg. Spe med melk litt og litt. Rør godt ut mellom hver gang, slik at det ikke blir klumper. Når sausen er passe tykk smaker du til med salt, pepper og muskat. Tilsett revet ost til slutt.
I en ildfast form legger du lagvis kjøttsaus, pastaplater og ostesaus i tre omganger. Strø litt revet ost på toppen. Stekes ved 200 grader i ca en halv time.
Server med en frisk salat og godt brød ved siden av.
God middag!