arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Lasagne

Lasagne

  2 personer    Storfe



Ingredienser

Tomat- og kjøttsaus

400 g karbonadedeig

100 g bacon, i terninger

1 løk

1 rød paprika

1 stilk stangselleri

3 hvitløksfedd

1 boks hermetiske tomater

1 dl kyllingkraft

Oregeno, basilikum, bladpersille

Salt og pepper

2 ss olivenolje

1 ts sukker

Ostesaus

1 ss smør

2 ss hvetemel

4 dl melk

3 ss revet parmesan evt. annen hvit ost

Salt og peppe r

Nyrevet muskat

Pasta

Pastaplater

Tilbehør

Salat og godt brød

Rekkefølge

  1. Finhakk grønnsakene til tomat- og kjøttsausen
  2. Lag sausen
  3. Lag hvit saus
  4. Stek lasagnen

Fremgangsmåte

Tomat- og kjøttsaus

Brun karbonadedeigen i en stekepanne. Tilsett bacon i terninger, finhakket hvitløk, løk og paprika og la det surre med. Tilsett stangselleri i tynne skiver, kraft og de hermetiske tomater. La det koke i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Ostesaus

Lag hvit saus ved å smelte smøret og ha i hvetemel. Rør godt sammen til det slipper kjelen, pass på at det ikke brenner seg. Spe med melk litt og litt. Rør godt ut mellom hver gang, slik at det ikke blir klumper. Når sausen er passe tykk smaker du til med salt, pepper og muskat. Tilsett revet ost til slutt.

I en ildfast form legger du lagvis kjøttsaus, pastaplater og ostesaus i tre omganger. Strø litt revet ost på toppen. Stekes ved 200 grader i ca en halv time. 

Server med en frisk salat og godt brød ved siden av.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title