arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Lysing

Lysing

  2 personer



Ingredienser

Fisk og grønnsaker

400 g lysing eller hyse, torsk

2 purreløk

2 gulrøtter

2 dl melk

2 dl vann 

2 ss smør

1 laurbærblad

Eggesmør

2 egg

125 g smør

2 ss gressløk

Tilbehør

Poteter

Rekkefølge

  1. Kok egg
  2. Sett på ovnen på 80 grader
  3. Kok purre og poteter
  4. Kok gulrøtter
  5. Bak fisken
  6. Smelt smør

Fremgangsmåte

Kok eggene i ca 9 minutter og avkjøl dem godt i rennende vann. Da er det lettere både å skrelle og dele eggene. Forvarm ovnen til 100 grader. Legg fiskestykkene på et bakepapir på stekebrettet. Vask purreløken grundig og kutt av de grønne bladene. Ha melk, vann, smør og laurbærblad i en kjele og kok opp. Legg purren i og la det trekke til purren er mør, ca 20 minutter. Fjern de to ytterste lagene på purren og del til ønsket størrelse før servering.

Kok poteter og gulrøtter møre i lettsaltet vann. Fisken bakes i ovnen i 15-20 minutter til fisken er lun inni og flaker seg lett. Smelt smør og ha i finkuttet gressløk og hakkede egg.

Server med kokte poteter.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title