
Lysing
2 personer
Ingredienser
Fisk og grønnsaker
400 g lysing eller hyse, torsk
2 purreløk
2 gulrøtter
2 dl melk
2 dl vann
2 ss smør
1 laurbærblad
Eggesmør
2 egg
125 g smør
2 ss gressløk
Tilbehør
Poteter
Rekkefølge
- Kok egg
- Sett på ovnen på 80 grader
- Kok purre og poteter
- Kok gulrøtter
- Bak fisken
- Smelt smør
Fremgangsmåte
Kok eggene i ca 9 minutter og avkjøl dem godt i rennende vann. Da er det lettere både å skrelle og dele eggene. Forvarm ovnen til 100 grader. Legg fiskestykkene på et bakepapir på stekebrettet. Vask purreløken grundig og kutt av de grønne bladene. Ha melk, vann, smør og laurbærblad i en kjele og kok opp. Legg purren i og la det trekke til purren er mør, ca 20 minutter. Fjern de to ytterste lagene på purren og del til ønsket størrelse før servering.
Kok poteter og gulrøtter møre i lettsaltet vann. Fisken bakes i ovnen i 15-20 minutter til fisken er lun inni og flaker seg lett. Smelt smør og ha i finkuttet gressløk og hakkede egg.
Server med kokte poteter.
God middag!