arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Lysing med beter

Lysing med beter

  2 personer



Ingredienser

Lysing og beter

400 g lysingfilet med skinn

2 hele hvitløk

2 beter, røde eller gule

2 ss smør

2 ss rapsolje

Salt og pepper

Potetmos

6 mandelpoteter

1 ss smør

1 dl matfløte

Salt og pepper


Rekkefølge

  1. Kok rødbeter
  2. Bak hvitløk
  3. Skrell, del og kok poteter
  4. Stek fisken

Fremgangsmåte

Kok betene med skallet på i ca 30 min. De skal så vidt bli møre. Samtidig baker du hvitløken i stekeovnen på ca 130 grader. Del hvitløken i to og legg dem i en ildfast form med salt, pepper og litt smør. Når betene er ferdig kokt skreller du dem og deler dem i skiver eller båter. Smelt litt smør i en panne og la betene steke i noen få minutter, la hvitløken bli med de siste par minuttene.

Skrell og del potetene. Kok dem møre i vann uten salt. Slå av vannet og press potetene gjennom en potetmoser. Tilsett smør og matfløte og rør forsiktig sammen til ønsket konsistens. Til potetmos må du ikke bruke stavmikser. Poteter tåler ikke for mye røring, da blir mosen seig.

Stek fisken i stekepanne på middels varme med skinnsiden ned i en blanding av smør og rapsolje. Stek i 4-5 minutter til skinnet er sprøtt, snu fisken og la den steke ett minutt på den andre siden samtidig som du øser stekesmøret over fisken

God middag!

translation missing: no.cart.general.title