
Minestronesuppe
2 personer
Ingredienser
Minestronesuppe
1 gul paprika
50 g pancetta/bacon
1 liten løk
1 liten gulrot
1 hvitløksfedd
3 tomater
2 poteter
100 g hagebønner
1 liten squash
100 g erter
4 blader svartkål el. grønnkål
1 liten aubergin
100 g pasta (cannolicchi eller lignende)
1 ss basilikum
1 ss bladpersille
2 ss olivenolje
1 l vann
Revet parmesanost eller annen vellagret ost
Tilbehør
Godt brød
Rekkefølge
- Svi paprika og rens den
- Del opp alle grønnsakene
- Kok suppe
Fremgangsmåte
Minestronesuppe
Legg paprika under grillen og stek til skinnet er svart. Legg den i en plastpose og avkjøl litt, trekk deretter av skinnet og rens den. Del i små terninger. Hakk pancetta/bacon sammen med løk, gulrot og hvitløk. Varm opp oljen i en kjele og surr blandingen i noen minutter.
Tilsett tomater, rør godt og la det småputre i ca 10 minutter. Hell over vann, la det koke opp og tilsett poteter og bønner. La suppen trekke en times tid. Tilsett erter, squash, aubergine, svartkål og paprika. La suppen trekke i ytterligere en halv time. Tilsett pasta og kok til alt er mørt. Smak til med salt og pepper.
Dryss over revet ost og finhakkede urter. Server gjerne med godt brød til.
God middag!