arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Pasta carbonara

Pasta Carbonara

  2 personer  Svin



Ingredienser

Pasta carbonara

Ca 150 gr bacon eller pancetta

200 gr spagetti eller tagliatelle

2 eggeplommer

1 hvitløksbåt

Salt og pepper

Parmesanost

Tomatasalat

Salatblader

2 tomater

1 sjalottløk i skiver

1 mozarellaost

Basilikum

Olivenolje

Balsamicoeddik

Tilbehør

Godt brød

Rekkefølge

  1. Kok pasta
  2. Stek bacon/pancetta
  3. Lag salat

Fremgangsmåte

Pasta carbonara

Pisk eggeplommene lett sammen og tilsett revet parmesanost. Rør forsiktig sammen og krydre med pepper.

Kutt bacon/pancetta i terninger, hvis du hadde et stykke med svor på smører du pannen med fettsiden, det gir god smak. Hvis ikke bruker du litt olje. Rens en hvitløksbåt, knus den og la den surre med når du steker bacon/pancetta. Fjern den når kjøttet er ferdig stekt.

Hell vannet av pastaen når den er ferdig kokt, men gjem på litt av kokevannet. Ha den avrente pastaen i pannen og bland godt. Tilsett litt av kokevannet og egg/osteblandingen, rør godt sammen til du får en blank fin overflate.

Hvis du ønsker kan kokevannet erstattes med litt fløte og eggeplommen kan serveres ved siden av, slik at hver og en blander på sin egen tallerken.

Tomatsalat

Bland sammen salaten med tomater, løk og mozarellaost i skiver. Sprinkle over litt olivenolje og balsamicoeddik.

Server med godt brød til.

God middag!

translation missing: no.cart.general.title