arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash
Pinnekjøtt

Pinnekjøtt

  To personer   Lam



Ingredienser

Pinnekjøtt

Ca 500 g pinnekjøtt per person

Tilbehør

Grove pølser Mandelpoteter


Kålrotstappe

1 kålrot

2 ss smør

Muskat

Salt og pepper

Rekkefølge

  1. Legg pinnekjøttet i vann
  2. Damp pinnekjøttet
  3. Lag kålrotmos

Fremgangsmåte

Pinnekjøtt

Pinnekjøttet må vannes ut fra 12-24 timer avhengig av tykkelsen på kjøttet og hvor mye det er saltet. Legg bjørkepinner eller en annen rist i bunnen av kjelen. Legg kjøttet lagvis oppå. Ha i vann slik at det står over risten, men ikke kjøttet. Det skal dampes, ikke kokes. La det dampe i 2-3 timer til kjøttet løsner fra beinet, pass på at det ikke koker tørt. Pinnekjøttet kan gjerne brunes litt i stekeovnen til slutt. 

Kålrotmos

Skrell og del kålroten i biter, kokes mør i vann. Moses og tilsettes et par ss smør og gjerne litt av kokekraften fra pinnekjøttet, smak til med pepper og muskat.

Server med poteter, grove pølser og kokeskyen.

God Jul!

translation missing: no.cart.general.title