
Pinnekjøtt
To personer Lam
Ingredienser
Pinnekjøtt
Ca 500 g pinnekjøtt per person
Tilbehør
Grove pølser Mandelpoteter
Kålrotstappe
1 kålrot
2 ss smør
Muskat
Salt og pepper
Rekkefølge
- Legg pinnekjøttet i vann
- Damp pinnekjøttet
- Lag kålrotmos
Fremgangsmåte
Pinnekjøtt
Pinnekjøttet må vannes ut fra 12-24 timer avhengig av tykkelsen på kjøttet og hvor mye det er saltet. Legg bjørkepinner eller en annen rist i bunnen av kjelen. Legg kjøttet lagvis oppå. Ha i vann slik at det står over risten, men ikke kjøttet. Det skal dampes, ikke kokes. La det dampe i 2-3 timer til kjøttet løsner fra beinet, pass på at det ikke koker tørt. Pinnekjøttet kan gjerne brunes litt i stekeovnen til slutt.
Kålrotmos
Skrell og del kålroten i biter, kokes mør i vann. Moses og tilsettes et par ss smør og gjerne litt av kokekraften fra pinnekjøttet, smak til med pepper og muskat.
Server med poteter, grove pølser og kokeskyen.
God Jul!